Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Hip-hop acrobatic “la marmură”
Florin Răchitan  - Sambata, 9 Octombrie 2010

Fac repetiţii de două ori pe săptămână într-o sală închiriată, iar în drum spre casă se opresc la treptele din Centrul Nou, dinspre dig, pentru a face… tot repetiţii. Ei sunt cea mai nouă trupă de hip-hop din Satu Mare, No Name, care se remarcă prin „schemele” acrobatice de breakdance pe care le-au inclus în show-urile lor.


 

I-am văzut din întâmplare pe când făceau exerciţii ce ne tăiau respiraţia, la înălţime, în imediata apropiere a steagurilor de lângă Palatul Administrativ, în locul cunoscut în rândul tineretului sătmărean ca „la marmură”, chiar dacă acum e mai mult „la gresie”.




 

Un grup de trei băieţi „îşi făceau de cap” în faţa fetelor care se străduiau şi ele să-i imite, făcând „podul”, dar ezitând să se aventureze în scheme mai complicate.
 


Băieţii alcătuiesc doar o parte a trupei No Name, formată din opt membri, după cum ne-a informat liderul lor, Iulian Terţan, un tânăr student sătmărean sprijinit în această activitate de Asociaţia A.C.T. 4 U.


„Suntem mai mulţi elevi şi studenţi care ne-am cunoscut la diferite evenimente muzicale şi, practic, ne-am organizat online, trimiţându-ne mesaje pe mess. Acum noi suntem cea mai nouă trupă de hip-hop din cele patru sau cinci care activează acum la Satu Mare. De mare ajutor ne-au fost serile de hip-hop de la fostul club Infinity, precum şi concursurile MegaDance organizate de Backstage Dance School” – spune Iulian, încântat că a reuşit să adune în jurul său un grup inimos de tineri care nu-şi pierd serile în cluburile de fiţe, cu muzică „tuc-tuc-tuc”.



 

Şi ca să nu creadă tineretul că au trecut 20 de ani de la Revoluţie şi că au voie să sară şi să facă tumbe oriunde, în zonă şi-au făcut apariţia, bineînţeles, şi maidanezii Garcea, duhănind la greu.
 

 

Au mai fost pe acolo şi i-au atenţionat pe băieţi să nu sară peste tot „că se deteriorează gresia”. A doua oară au avut curaj să urce treptele numai după ce am plecat noi, cu aparat foto cu tot. „Am povestit puţin cu ei, ne-au întrebat dacă ne pregătim pentru vreun concurs, au fost simpatici. Comunitarii au treabă doar cu cei care se comportă ca nişte tembeli cu ei” – concluzionează Iulian.

4749 vizite
Distribuie pe