Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Darwin, sărbătorită în Sătmar
Muzeul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 9 Februarie 2011

Ziua lui Darwin reprezintă celebrarea internaţională a gândirii ştiinţifice. Deşi, cultura noastră modernă şi stilul nostru de viaţă se bazează în cea mai mare parte pe cuceririle ştiinţei, multă vreme nu a existat nici o manifestare care să sublinieze într-un mod adecvat momentul începutului gândirii şi metodelor ştiinţifice şi tot ce s-a realizat cu ajutorul acestora.

 

Teoria evoluţiei are un rol important în ştiinţă, nu numai datorită faptului că explică organizarea biologică, dar realizează legături între numeroasele domenii ale ştiinţei, armonizându-le, constituind în acelaşi timp şi un nod important în pânza cunoaşterii umane.

 

Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, al cărui impact asupra ştiinţei moderne şi a dezvoltării gândirii este incontestabil.

 

Prin urmare, ziua lui de naştere a fost aleasă pentru a sărbători realizările ştiinţei. În data de 11 Februarie 2011, Muzeul Judeţean Satu Mare, Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare şi Asociația E-Consult organizează “Ziua lui Darwin” - ediţia a III-a. Cu acest prilej, experţi din diferite domenii ştiinţifice vor susţine prelegeri pentru promovarea ştiinţei.

 

Nu este o sarcină uşoară să înţelegem cunoştinţele acumulate în decursul secolelor, sau numai să prelucrăm informaţiile de zi cu zi ce ne asaltează. Totuşi gândirea critică ne poate ajuta să navigăm în această "mare" de cunoştinţe.

 

Acesta este motivul manifestării noastre. Pe toţi cei interesaţi îi aşteptăm vineri, 11 februarie 2011, în Sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Satu Mare B-dul Vasile Lucaciu nr.21 , începând cu ora 12.30.

 

Program:

- Alexandru Stermin – Societatea Ornitologică Română Cluj Napoca :" Din viaţă si știintă

- Vizauer T Csaba – Aria Protejată Natura 2000 Munţii Trascăului: "Izvoarele eticii de mediu:

istoricul relaţiei om-natură"

- Videoproiecție: „Despre credinţa în bazaconii”

1612 vizite
Distribuie pe