Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a înfiinţat Asociaţia Artiştilor Fotografi „Prisma”
Florin Răchitan  - Joi, 31 Martie 2011

Un grup de fotografi profesionişti din Satu Mare au pus bazele primei asociaţii de profil din judeţul Satu Mare, unindu-şi forţele, în ciuda concurenţei în care se află în activitatea profesională, pentru a promova fotografia ca artă, într-un cadru organizat, şi pentru a-şi sprijini colegii începători.

 

Membrii fondatori ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi „Prisma” s-au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la restaurantul Paloma, iar noi suntem mândri că între ei am recunoscut prieteni cu care colaborăm de mai multă vreme: preşedintele Dan Bâle, vicepreşedinţii Alexandru Adrian Ardelean şi Vasile Carja, secretarul Ciprian Jula şi reprezentantul tuturor celor 29 membri înscrişi până acum în asociaţie, Radu Mihalca.

 

Fotografii au declarat că au avut ideea înfiinţării unei asociaţii încă din toamna anului trecut şi a fost nevoie de câteva luni până să oficializeze această iniţiativă, iar acum se dedică activităţii cu multă plăcere, simţind că au nişte ţeluri comune. AAFP îşi propune să organizeze workshopuri, expoziţii, concursuri şi saloane de artă fotografică, atât la nivel local, cât şi naţional sau chiar internaţional, profitând de relaţiile personale pe care le au membrii asociaţiei cu colegi din alte judeţe sau ţări.

 

Prima acţiune, cu care doresc să se prezinte în faţa iubitorilor artei fotografice din Satu Mare, va avea loc săptămâna viitoare: expoziţia „Alb-Negru”, cu fotografii realizate doar în cele două culori de bază, în data de 7 aprilie, de la ora 16, în holul Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Vernisajul expoziţiei va fi urmat de un concert cu muzică de filme.

 

După expoziţia inaugurală, membrii asociaţiei se gândesc deja la vernisaje la Braşov şi Oradea, în colaborare cu artişti fotografi din oraşele respective, iar pentru a organiza asemenea evenimente ei aşteaptă sprijinul unor sponsori pasionaţi de acest domeniu.

 

În asociaţie se pot înscrie atât artişti profesionişti, cât şi amatori, care trebuie să prezinte câte-un portofoliu cu lucrări proprii, evaluate de comitetul de conducere, dar şi de membrii deja înscrişi în asociaţie. Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul asociaţiei.

2979 vizite
Distribuie pe