Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Număr dublu de spectatori la Festivalul de Teatru „Fără Bariere”
Florin Răchitan  - Joi, 2 Iunie 2011

Organizatorii ediţiei din acest an a Festivalului Multicultural Internaţional „Fără Bariere” s-au declarat foarte mulţumiţi de desfăşurarea spectacolelor din cele aproape două săptămâni de festival şi de impactul pe care l-a avut acesta asupra publicului.

Au crescut fondurile din sponsorizări şi vânzări de bilete, dar ce e mai important, s-a dublat numărul spectatorilor, în comparaţie cu ediţia de anul trecut.

 

Dacă la festivalul din 2010, numărul spectatorilor abia a ajuns la un total de 3.500, cei care au asistat în acest an la spectacolele „Fără Bariere” au fost în număr de aproape 7.000.

 

Directorii artistici ai secţiilor română şi maghiară ale Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, respectiv Keresztes Attila, precum şi directorul general Stier Peter au recunoscut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că dublarea numărului spectatorilor s-a datorat în bună măsură şi evenimentelor artistice organizate în aer liber, ceea ce îi încurajează ca anul viitor să dezvolte şi mai mult acest concept şi să organizeze spectacole chiar în parcurile din cartierele Micro 16 şi Micro 17.

 

„Din diverse motive, mulţi oameni nu vin până în centrul oraşului pentru a asista la piese de teatru, dar sunt convins că ar fi încântaţi dacă am duce teatrul la ei. De aceea propun să trecem podul şi să dăm reprezentaţii pe malul stâng al Someşului” – a declarat Andrei Mihalache.

 

Tot el a făcut observaţia, pe un ton ironic, că se bucură de faptul că la sfârşit de luna mai Sătmarul se poate lăuda cu festivaluri de teatru şi pălincă, doar că ar fi preferat ca la spectacolele din cele aproape două săptămâni să fi venit măcar un sfert dintre „puternicii zilei” care s-au înghesuit să deguste pălincile în cele două zile petrecute în Grădina Romei.

 

„Sătmărenii trebuie să ştie, cu riscul de a supăra pe unii, că membrii comisiilor de cultură din Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, precum şi multe alte oficialităţi au primit invitaţii gratuite pentru câte două persoane la toate spectacolele puse în scenă în Sala Mare. Cu câteva excepţii notabile, marea lor majoritate s-au remarcat prin absenţă şi lipsă totală de interes” – a subliniat Andrei Mihalache.

1538 vizite
Distribuie pe