Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Samfest Jazz 2011 – ziua 2
Florin Răchitan  - Sambata, 25 Iunie 2011

Se pare că jazz-ul începe să prindă încet-încet rădăcini la Satu Mare, judecând după publicul din nou numeros şi frumos din cea de-a doua seară a Samfest Jazz, desfăşurat la Filarmonica „Dinu Lipatti”.
 


Vedeta serii a fost inegalabilul Harry Tavitian, care a avut un partener pe măsură la pian, Ion Baciu jr. Jazzman-ul de origine armeană a fost „asaltat” de fani încă de la intrarea în holul filarmonicii, unde a împărţit autografe pe CD-urile sale.

 

În deschidere a cântat o trupă foarte şic, Mario&The Teachers, cărora li s-a alăturat spre final şi Csabcsi al nostru, sătmăreanul Cserey Csaba.




Percuţionistul Mario Florescu, saxofonistul Cristian Petica şi pianistul Radu Rotaru au încântat publicul cu o fuziune originală între jazz şi muzica tradiţională din Bazinul Carpatic şi Balcani.



 

A urmat apoi recitalul energic al celor doi maeştri ai pianului, Harry Tavitian şi Ion Baciu jr. În ciuda stilurilor diferite pe care le abordează, cei doi s-au completat pe scenă în mod surprinzător, spre satisfacţia publicului cunoscător.




 

Samfest Jazz 2011 se încheie sâmbătă cu alte două recitaluri de excepţie, care încep de la ora 19 la sala Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Pe scenă va urca pianistul polonez Leszek Mozdzer, cunoscut pentru prelucrările în still jazz ale compoziţiilor celebrului său compatriot Frederic Chopin, iar ultimul recital al ediţiei de anul acesta a festivalului îl va avea ca protagonist pe trompetistul francez Erik Truffaz, care are o carieră muzicală fulminantă pe tărâm american.

3146 vizite
Distribuie pe