Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Pe urmele incaşilor” la Muzeul Judeţean
Florin Răchitan  - Joi, 14 Iulie 2011

O expoziţie inedită a fost deschisă joi după-amiază la Muzeul Judeţean Satu Mare, cu fotografii şi materiale etnografice adunate de inginerul geolog sătmărean Ştefan Vida în peregrinările sale prin America de Sud.
 


La vernisaj au fost prezenţi, printre alţii,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, precum şi studenţi de la Cluj participanţi la tabăra de arheologie de la Bobald.

 

În cuvântul de deschidere, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, a precizat că expoziţia a fost programată pentru Ziua Naţională a Republicii Peru, ţara unde au fost realizate majoritatea fotografiilor expuse.

 

Inginerul Ştefan Vida a declarat a făcut albumul de fotografii într-un concediu de două săptămâni în perioada derulării unui contract de muncă ce l-a ţinut timp de doi ani în ţara vecină, Chile.
 


În acel concediu el a călătorit în toate locurile celebre pentru moştenirea culturală a incaşilor şi a realizat fotografii cu adevărat artistice pe platoul cu desenele terestre ciudate de la Nazca, în fosta capitală a Imperiului Incaş, Cuzco, în ultima fortăreaţă a incaşilor din vârful Munţilor Anzi, Machu Pichu, sau în vechiul oraş colonial Arequipa.

1565 vizite
Distribuie pe