Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Profesorul Teodor Curpaș și-a lansat trei cărți
Ioana Gavrău  - Joi, 11 August 2011
În prezența oamenilor de cultură sătmăreni, a unor directori de instituții și nu numai, legenda învățământului sătmărean, profesorul Teodor Curpaș, și-a lansat joi după-amiază, la restaurantul Miorița, încă trei volume, colecția lui ajungând astfel la 20. Timp de aproape două ore, scriitorii din Satu Mare au adus numai cuvinte de laudă la adresa volumelor, dar și a scriitorului.


„Ah! Fotbalul“ a fost una dintre cele trei cărți lansate joi. Aceasta este o ediție revizuită în care se vorbește despre echipa de aur a Olimpiei Satu Mare. Cartea a apărut din dragoste pentru fotbalul sătmărean și îi prezintă pe jucători și antrenori, atât cu părțile pozitive cât și cu cele negative.

„A fost o perioadă frumoasă de fotbal în Satu Mare, până a ajunge să joci în finala Cupei României. A fost frumos să ne readucem aminte de reînvierea acestei frumoase echipe pe care am iubit-o și ați iubit-o! Vă doresc sănătate, iar celor trecuți în altă viață, Dumnezeu să-i odihnească“, scrie Curpaș în cartea lui.

“Umbre pe suflet„ a fost cea de-a două carte lansată. Volumul prezintă anii de copilărie, de școală și liceu, activitatea de-o viață în Satu Mare, cu împliniri și neîmpliniri.


Lacrimi și vis“, volum de poezii, este semnată tot de Teodor Curpaș. Versurile sunt traduse și în limba italiană. La lansarea de carte au luat cuvântul scriitorul George Vulturescu, Felician Pop, directorul Centrului de Creație, prefectul Radu Giurcă și preotul Viorel Pașca.


Teodor Curpaș este o persoană care spune lucrurilor pe nume, fără prejudecăți. A fost om politic, un cadru didactic excepțional, este și realizatorul mai multor emisiuni pe un post local de televiziune. Nu mai puțin de 40 de persoane au fost prezente la lansarea de carte. Cu toate acestea, cu toți prietenii pe care i-a câștigat datorită caracterului său vertebral, Teodor Curpaș a ales să se mute în Canada.


A venit la Satu Mare să-și lanseze cărțile și să editeze încă una pentru românii de acolo.
1745 vizite
Distribuie pe