Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cititori mai mulţi şi investiţii masive la Biblioteca Judeţeană
Florin Răchitan  - Luni, 23 Ianuarie 2012

„În ciuda unui an greu, ce s-a derulat sub auspiciile austerității, 2011 a fost pentru Biblioteca Județeană Satu Mare un an al realizărilor” – a declarat directorul Mircea Ardelean la conferinţa de presă susţinută luni în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăre” pentru prezentarea bilanţului activităţilor instituţiei pe anul 2011. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi cei doi vicepreşedinţi, Adrian Ştef şi Mircea Govor.

 

Potrivit declaraţiilor lui Mircea Ardelean, cel mai important  obiectiv în anul precedent a fost redeschiderea sălii de lectură. După ani lungi de procese, urmați de perioade îndelungate de negocieri și cu un efort financiar uriaș, acest obiectiv s-a îndeplinit în toamna anului trecut.

 

Pe lângă aceasta Biblioteca Judeţeană a făcut şi alte investiţii importante, atât în achiziţia de cărţi şi documente, cât şi în dezvoltarea logisticii şi a serviciilor IT oferite cititorilor, care au acum la dispoziţie aparatură modernă utilizabilă în reţeaua Biblionet şi un site nou şi atractiv, care şi-a triplat în 2011 numărul vizitatorilor faţă de anul precedent.

 

A crescut şi numărul cititorilor înregistraţi, de la 29.793 la 30.408, aceştia având la dispoziţie nu mai puţin de 430.000 de volume şi documente de bibliotecă, din care pot fi împrumutate 225.000.

 

Mircea Ardelean a mulţumit conducerii Consiliului Judeţean pentru faptul că în anul 2011 au dublat, practic, bugetul Bibliotecii Judeţene, ceea ce a făcut posibile investiţiile şi dezvoltarea continuă a serviciilor asigurate de această importantă instituţie de cultură.

1677 vizite
Distribuie pe