Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Titanic Vals” – premieră la Teatrul de Nord
Florin Răchitan  - Joi, 26 Ianuarie 2012

Trupa secţiei române a Teatrului de Nord pune în scenă o nouă premieră de zile mari în regia lui Andrei Mihalache: „Titanic Vals”, o comedie clasică de Tudor Muşatescu, una dintre capodoperele dramaturgiei româneşti.

Regizorul şi actorii din distribuţie au organizat joi o conferinţă de presă pentru a prezenta detalii în legătură cu premiera ce va avea loc duminică la ora 19.

 

Spectacolul de duminică va ocaziona şi revenirea pe scenă, după o pauză îndelungată, a îndrăgitului actor Vasile Blaga, regizorul Andrei Mihalache exprimându-şi satisfacţia că îl poate distribui într-o piesă cu o puternică temă politică, chiar dacă evenimentele de pe scena politică reală din ultima vreme pun în umbră orice comedia jucată la teatru.

 

 Tudor Muşatescu este cel mai fidel continuator, în perioada interbelică, al comediei caragialiene de moravuri. „Titanic Vals” reînvie burghezia românească din epoca interbelică, luându-i în deriziune condiţia şi aşezând-o în situaţii comice care să-i trădeze neajunsurile.
 

 

Reacţiile tipizante din familia unui mic slujbaş sunt exce­lent surprinse şi valorificate comic printr-o intrigă strânsă, plină de surprize. Funcţionar conştiincios la pre­fectură şi om de treabă, terorizat, vexat şi ridiculizat „la sânge” de o familie tentaculară şi rapace, ridicolă până la paroxism, în frunte cu Chiriachiţa, „soacra perfectă” - Spirache îşi va savura, într-o bună zi, revanşa asupra tuturor, graţie unei moşteniri inopinate şi unei la fel de senzaţionale alegeri ca deputat.

 

„Titanic Vals”, comedie în trei acte, a rămas până azi piesa de rezistenţă a lui Tudor Muşatescu, fiind tradusă şi jucată frecvent la noi sau peste hotare.

 

Regia artistică: Andrei Mihalache

Scenografia: Alexandru Radu

 

Distribuţia:

Spirache - Vasile Blaga

Dacia - Carmen Frăţilă

Chiriachiţa - Rora Demeter

Sarmisegetuza - Dorina Nemeş / Camelia Rus

Gena - Raluca Mara / Diana Turtureanu

Traian - Vlad Chico

Decebal - Tibor Székely

Petre Dinu - George Bîrsan

Stamatescu - Cosmin Domnişan / Dorin C. Zachei

Rădulescu Nercea - Stelian Roşian

Procopiu – Radu Botar / Sorin Oros

Vecina, Doica - Gabriela Dorgai

3251 vizite
Distribuie pe