Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au început Zilele Maghiare Partium
UDMR Satu Mare  - Luni, 20 August 2012

Ziua Naţională a Ungariei a coincis cu debutul Zilelor Maghiare Partium, sărbătoarea devenită deja tradiţională la manifestările căreia comunitatea maghiară din Satu Mare îi invită pe toţi sătmărenii, indiferent de etnie.
 


După slujba festivă oficiată la Catedrala Romano-Catolică, liderii judeţeni au depus luni dimineaţa jerbe de flori la statuia Sfântului Ştefan, întemeietorul Regatului Ungariei.

 

De-a lungul celor 11 ani de existenţă, Zilele Culturale Partium au devenit sinonime cu noţiunea de eveniment cultural de înalt nivel, care oferă divertisment de calitate  pentru zeci de mii de vizitatori. Ceea ce în urmă cu 10 ani a pornit ca o iniţiativă a tinerilor, în  2012 a devenit un festival de o săptămână, cu o varietate impresionantă de programe, în care fiecare vizitator îşi poate găsi momentele preferate.

 

Având o „istorie” de peste 10 ani, evenimentul este recunoscut de întreaga comunitate sătmăreană ca urmare a îmbinării perfecte a păstrării tradițiilor, a valorilor multiculturale și a distracției de calitate.
 

 

Zilele Culturale Partium mobilizează fiecare segment al populației județului Satu Mare, indiferent de etnie, vârstă sau domenii de interes, oferind programe variate de divertisment pentru fiecare categorie. Este eveniment multicultural, recunoscut și frecventat şi de către populația română și germană.

 

În acest an, continuă îmbunătățirile programului cu elemente noi: în fiecare zi a săptămânii se vor organiza evenimente în piaţeta din preajma Turnului Pompierilor, Grădina Romei se va transforma într-un paradis al programelor de divertisment, iar Centrul Nou al orașului va găzdui concerte extraordinare în stiluri pop, rock, rock-n-roll, funky şi altele.

 

Concerte de muzică ușoară pentru toate vârstele și gusturi diferite, concert simfonic, muzică folclorică din diferite regiuni, stand-up comedy, teatru și proiecție de filme în aer liber,  concurs de sporturi extreme, expoziţii foto şi proiecţii video, specialități gastronomice, piese de teatru în aer liber, programe de divertisment și concursuri de sport, pe scurt: o doză consistentă de distracție, timp de o săptămână, pentru sătmăreni și nu numai.

 

Vineri, de la ora 19.30, pe scena amplasată în Piaţa 25 Octombrie va urca legendara trupă rock EDDA, iar duminică, de la ora 21, pe aceeaşi scenă va cânta Fenyo Miklos. Între timp, n Grădina Romei va cânta sâmbătă, de la ora 20, Ladanybene 27, iar duminică, de la ora 18, Csepregi Eva.

 

Organizatoarea Zilelor Culturale Partium este Fundaţia Identitas şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, evenimentul este susţinut de Consiliul Local al Municipiului Satu Mare şi de Consiliul Judeţean Satu Mare.

2473 vizite
Distribuie pe