Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sathmarer Bierfest 2012 în week-end
Florin Răchitan  - Marti, 9 Octombrie 2012

SC Zirmer Bud SRL, Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest şi Forumul Democrat al Germanilor din Romȃnia, în parteneriat cu Consiliului Județean şi Primăria Municipiului Satu Mare organizează în perioada 12-14 octombrie serbarea populară a berii după modelul bavarez Sathmarer Bierfest. Reprezentanţii organizatorilor au prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii despre acest eveniment.


Cele mai multe manifestări din cadrul acestei serbări vor avea loc în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în cortul festiv al Hotelului Dana 1 de pe Drumul Careiului, iar petrecăreţii vor avea parte în fiecare seară de focuri de artificii.

 

La fel ca şi anul trecut, organizatorii doresc ca această manifestare să atragă reprezentanţii firmelor, organizaţiilor şi instituţiilor sătmărene şi cȃt mai mulţi cetăţeni ai judeţului, la o petrecere cu multă muzică şi bere, cu distracţie şi voie bună, cu următoarele obiective: de a cunoaşte şi a promova cultura germană şi muzica de petrecere de calitate, de a gusta bere şi cȃrnăciori bavarezi produşi în Germania, de a ne cunoaşte mai bine, de a răsplăti angajaţii merituoşi şi de a-i aduce alături nu numai la muncǎ, ci şi la distracţie şi voie bună şi de a promova valorile culturale şi economia Sătmarului.

 

Atmosfera în imensul cort va fi asiguratǎ de formaţia Wolayersee Echo, un „band" specializat în muzica tradiţională a petrecerilor germane. Programul festiv va fi moderat de Ricky Dandel şi include muzică de fanfară, dansuri specifice germane şi nu numai, jocuri, tombolă şi în încheiere vor fi focuri de artificii. Sunt invitate fanfarele din Foieni, Cămin, Căpleni şi Beltiug, dar şi ansambluri folclorice româneşti şi maghiare. Organizatorii vor pune la dispoziţie şi spaţii de joacă pentru cei mici.

 

Sȃmbătă de la ora 11 va avea loc în Centrul Vechi deschiderea primului butoi de bere şi defilarea a aproximativ 350 de participanţi, dansatori şi membri ai fanfarelor. La deschiderea oficială vor fi prezenţi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, cel care va da cep butoiului, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cei doi urmând să bea primele halbe de câte un litru dintr-o suflare, conform tradiţiei bavareze.

 

Meniul oferit de organizatori va include cȃrnăciori, care se servesc cu salatǎ de cartofi şi covrigi bavarezi, precum şi multǎ bere germană. Toate produsele vor fi servite pe bază de vouchere, preţul unui voucher fiind de 25 lei, ceea ce include o porţie de alimente specifice şi o halbă de un litru de bere produsă special pentru acest eveniment.

 

Pentru a-i îndestula pe toţi participanţii, au fost comandate 20.000 litri de bere şi 2.000 kg de cârnăciori bavarezi, toate acestea fiind aduse direct din Germania. Organizatorii îi roagă pe sătmăreni ca, în măsura posibilităţilor, să-şi facă din timp rezervări, pentru a nu se trezi, odată ajunşi acolo, că nu mai au locuri în cortul cu o capacitate de 1.200 de persoane.

 

Rezervări se pot face şi vouchere se pot cumpăra la oricare dintre următoarele locaţii:

 

-         sediul Asociaţiei Economice Germano-Române de pe str. Fragilor nr.1, tel. 0261-710.316;

-         recepţia hotelului Dana 1 de pe Drumul Careiului, tel. 0261-877.787;

-         recepţia hotelului Dana 2 din Piaţa Libertăţii, tel. 0261-877.784.

 

Informaţii suplimentare pe site-ul www.drwsm.ro sau prin mail de la adresa office@drwsm.ro  

2376 vizite
Distribuie pe