Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Ştrudelului la Casa Şvabilor din Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 30 Noiembrie 2012

Continuând o foarte gustoasă tradiţie anuală, Forumul Democrat German a organizat vineri seara, la Casa Şvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, „Festivalul Ştrudelului”, care a atras zeci şi sute de pofticioşi de toate vârstele.
 


Varianta ţărănească a cunoscutei delicatese vieneze, ştrudelul şvăbesc umplut cu legvar, colompir sau brânză dulce este o capodoperă a gastronomiei simple, dar cu atât mai gustoase.
 

 

Într-o atmosferă de petrecere autentic şvăbească, cu muzică nemţească în difuzoare, gospodinele din Petreşti, Urziceni, Moftin şi Satu Mare s-au întrecut în prepararea celor mai reuşite ştrudele, după reţete păstrate de la bunici, fiind ajutate de fetiţele care-şi fotografiau creaţiile cu telefoanele mobile.
 








 

La eveniment au fost prezente numeroase personalităţi ale comunităţii germane sătmărene, iar printre cei care s-au înfruptat din bunătăţile şvăbeşti s-a numărat şi candidatul UDMR pentru Senat, Pataki Csaba, care nu a mai stat să aleagă între diferitele variante de ştrudel: şi-a umplut farfuria cu de toate.

2684 vizite
Distribuie pe