Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UDMR Satu Mare vrea Regiune împreună cu Bihor şi Sălaj
Florin Răchitan  - Joi, 21 Martie 2013

Având în spate susţinerea tuturor partidelor parlamentare din judeţul Bihor pentru propunerea sa de regionalizare, deputatul Cseke Attila a prezentat joi şi la Satu Mare, în cadrul unei conferinţe de presă, propunerea UDMR privind împărţirea ţării în regiuni administrative.

De-altfel, după cum a subliniat şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a UDMR, Pataki Csaba, doar formaţiunea lor politică a întocmit până acum o propunere oficială în acest sens, reprezentanţii tuturor celelalte partide dezbătând problema „la televizor”.

 

Liderii UDMR au precizat de la bun început că nu consideră a fi o idee bună simpla transformare a actualelor „regiuni-mamut de dezvoltare” în regiuni administrative şi şi-au justificat punctul de vedere cu date statistice de natură economică, din care au reieşit diferenţe mari în evoluţia judeţelor ce fac parte din Regiunea de Nord-Vest, accentuând mai ales „prăpastia” dintre Satu Mare şi Cluj.

 

Potrivit acestor date, diferenţa de PIB dintre cele două judeţe s-a triplat faţă de anul 1995, ceea ce înseamnă că apartenenţa la această regiune cu capitala la Cluj nu a adus nimic bun judeţului Satu Mare şi e puţin probabil ca situaţia să se schimbe în viitor, dacă structura administrativă va rămâne aceeaşi.

 

Ca alternativă, reprezentanţii UDMR propun ca judeţul Satu Mare să facă parte dintr-o regiune mai mică, care să mai cuprindă judeţele Bihor şi Sălaj, având astfel şanse mai mari pentru dezvoltarea economică şi socială.  

1386 vizite
Distribuie pe