Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii savurează conflictul din interiorul PSD
Florin Răchitan  - Joi, 18 Aprilie 2013

Liderii Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal – preşedintele Petre Mureşan, vicepreşedintele Mihail Fodor şi secretarul general Sorin Ghilea – au convocat joi o conferinţă de presă pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra scandalului ce a izbucnit în ziua anterioară în cadrul PSD Satu Mare în urma acuzaţiilor reciproce dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, şi senatorul Valer Marian.

 

Cu această ocazie, preşedintele PD-L Satu Mare, Petre Mureşan, a dat citire unui comunicat de presă, pe care îl reproducem în continuare:

 

Am luat act, cu o oarecare surprindere, de scandalul intervenit în cadrul filialei județene a PSD, între cele două persoane al căror destin politic și social părea legat pe vecie: dl. senator Valer Marian și dl Mircea Govor, actualul vicepreședinte al CJ.

 

Cei doi frați de cruce (ca să nu zicem de stea roșie, fiind vorba de calitatea de membri ai unui partid socialist) au avut fiecare, brusc, revelația netrebniciei prietenului și tovarășului de odinioară. Dl Govor ne anunță că prietenul pe care l-a susținut și împins spre fotoliul senatorial este : ”un monstru odios, beţiv şi şantajist”.

 

Dl Valer Marian nu se lasă nici el: ”Govor este şantajabil, nu are niciun Dumnezeu, în afară de bani şi ciolan!” Spuse, care sunt agrementate copios de multe alte critici la fel de țintite și dulci, care oscilează între starea de sănătate mintală, episoade din viața privată și afacerile oneroase ale celor implicați.

 

În ceea ce ne privește, noi nu putem decât să fim de acord cu ambii. Probabil că amândoi au dreptate în susținerile lor. Atât în ceea ce privește calitatea lor (i)morală, cât și în privința manoperelor pe care le-au întreprins, de vreo două decenii și ceva, de când operează împreună săpând vârtos la temeliile vieții sociale și economice a județului nostru.

 

Acum, populația județului care a pus ștampila pe listele USL are ocazia să vadă cui și-a dat votul și pe cine a mandatat să o reprezinte în organele puterii legislative și executive. Ne bucură că reprezentanții de vârf ai PSD și-au descoperit în sfârșit simțul moralității, dar ne întrebăm de ce s-a întâmplat atât de târziu și când au fost sinceri? Atunci când ne îndemnau la vot sau acum, când se bălăcăresc în piața publică?

 

In realitate, noi credem ca ne aflăm în fața unei reglări de conturi și a unei lupte pentru supremație (ciolan), stimulat și de faptul că unul dintre protagoniști a luat-o, cum se spune, peste arătură, căzând în delir și megalomanie, celălalt văzând în asta o ocazia de a dobândi controlul total al puterii în filială. Le urăm succes în auto-demascarea lor publică reciprocă! – se arată în comunicatul PD-L.

 

La rândul lui, secretarul general Sorin Ghilea a enumerat câteva dintre promisiunile făcute de liderii USL în campaniile electorale pentru alegerile locale şi parlamentare, susţinând că toate acestea au fost „bombastice” de vreme ce încă nu prea se văd rezultate concrete.

1183 vizite
Distribuie pe