Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PDL-iştii contestă amenzile pentru parcări în Satu Mare
Veronica Hodas  - Luni, 8 Iulie 2013

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la sediul Partidului Democrat-Liberal din Satu Mare, preşedintele organizaţiei judeţene de tineret, Adrian Cozma, a criticat sistemul de amendare a celor care parchează ilegal pe teritoriul municipiului Satu Mare, dezvăluind, cu această ocazie, şi o „portiţă” a legii de care profită, se pare, sute de sătmăreni.

 

Concret, aceştia contestă în instanţă procesele verbale întocmite de Serviciul de Siguranţă a Traficului Rutier, pe motiv că nu ei au condus maşina în momentul în care au primit amenda şi se pare că de cele mai multe ori aceste amenzi sunt anulate de judecători.

 

De profesie avocat, Adrian Cozma le propune celor de la Siguranţa Traficului să le trimită acasă proprietarilor maşinilor dovezile parcării ilegale şi să le ceară răspuns, în scris, cu privire la identitatea persoanelor care au condus maşinile lor în momentul amendării, pentru a se respecta legea întocmai. El a declarat că reprezentanţii PD-L în Consiliul Local Satu Mare vor prezenta un proiect de hotărâre în acest sens la următoarea şedinţă.

 

Adrian Cozma a criticat şi introducerea taxei judiciare de timbru printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, considerând că aceasta îngrădeşte accesul cetăţenilor la justiţie. El consideră că este nedrept ca cineva să fie obligat să plătească 20 de lei doar pentru a se adresa instanţei, 200 de lei pentru un divorţ sau 50 de lei pentru anularea unui act administrativ.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, consilierul local  PD-L din Odoreu, Nicolae Fodor, l-a criticat pe primarul comunei, PSD-istul Dumitru Pop, pe motiv că acesta efectuează lucrări de reparaţii la trotuare fără să-i informeze cum se cuvine pe locuitori şi cu metode nepotrivite.

 

El s-a plâns că primarul nu-i dă informaţii despre modul de cheltuire a banilor publici, iar firma care execută lucrările de reparaţii a tăiat mai mulţi copaci de pe marginea trotuarului, ceea ce se pare că a nemulţumit mulţi odoreni.

1353 vizite
Distribuie pe