Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru întrebări de la PD-L pentru primarul Dorel Coica
Florin Răchitan  - Joi, 12 Septembrie 2013

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o joi la sediul partidului, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, Petre Mureşan, şi cel al Organizaţiei Municipale, Claudiu Ardelean, au adresat patru întrebări primarului Dorel Coica, la care aşteaptă răspunsuri publice.

 

Întrebările au fost formulate cu ocazia consumării primelor 500 de zile de la preluarea mandatului de primar al actualului edil-şef, fiind astfel luat la rost pentru ceea ce PDL-iştii consideră a fi nerealizări ale administraţiei publice locale.

 

Întrebările sunt următoarele:

 

1. Angajaţii Primăriei se plâng că documentele stau pe masa dumneavoastră pentru a fi semnate chiar şi câte o săptămână, dumneavoastră lipsind din Primărie două-trei zile la rând. Fiţi sincer şi răspundeţi câte din cele aproape 500 de zile de la validarea mandatului de primar aţi fost prezent în Primăria Satu Mare? Dacă nu vă puteţi aloca timp pentru Primărie, renunţaţi şi ocupaţi-vă de… pacienţi!

 

2. Care sunt motivele reale pentru care i-aţi retras toate atribuţiile doamnei viceprimar Papici?

 

3. La Carei s-a făcut o inventariere a câinilor fără stăpân. Câţi câini fără stăpân există în municipiul Satu Mare, incluzându-i şi pe cei din cartierele mărginaşe, care au omorât o biată femeie anul trecut? Locuitorii oraşului au dreptul să ştie cât îi costă, în calitate de contribuabili, soluţionarea acestei probleme.

 

4. A trecut 30% din mandatul dumneavoastră de primar. Aţi făcut măcar proiectul tehnic al celui de-al treilea pod peste Someş? Şi dacă da, când încep lucrările?

 

Petre Mureşan a criticat apoi măsurile luate de Guvernul Ponta sau lipsa măsurilor în rezolvarea problemelor din învăţământ, declarând că „educaţia este cel mai mare eşec al celui mai slab guvern de după 1989, campion la insuccese şi incompetenţă”.

 

În acest sens, liderii sătmăreni au emis câteva solicitări punctuale către autorităţile competente:

 

  1. Rezolvarea decontării transportului pentru elevii şi profesorii navetişti;
  2. Igienizarea şi pregătirea potrivită a instituţiilor de învăţământ pentru noul an şcolar;
  3. Stoparea risipei de bani în programul „Cornul şi Laptele”;
  4. Intervenţia Ministerului Educaţiei pentru a opri universităţile în aplicarea unor criterii diferite pentru completarea numărului de studenţi;
  5. Respectarea angajamentelor din programul guvernamental pentru educaţie.
1660 vizite
Distribuie pe