Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Raul Băbţan este noul preşedinte al tinerilor social-democraţi sătmăreni
Florin Răchitan  - Vineri, 20 Septembrie 2013

După ce tinerii social-democraţi din municipiul Satu Mare şi-au ales miercuri un nou preşedinte, vineri a fost rândul delegaţilor din întregul judeţ să opteze pentru un nou lider, în condiţiile în care cel care i-a condus în ultimii ani şi a construit o organizaţie judeţeană invidiată de celelalte partide, Ciprian Ardelean, a decis să predea ştafeta unui coleg mai tânăr, susţinut de preşedintele pe judeţ al Partidului Social-Democrat, Mircea Govor.

 

La conferinţa de alegeri au participat mai mulţi membri marcanţi ai PSD Satu Mare, dar şi candidatul pentru funcţia de preşedinte la nivel naţional al Tineretului Social-Democrat, Mihai Sturzu, primit cu aplaude la scenă deschisă, ca la concertele trupei Hi-Q, din care face parte.

 

Predarea ştafetei nu a fost total lipsită de tensiuni, iar acestea au răzbătut discret şi din discursurile rostite de Ciprian Ardelean şi Mircea Govor, fiind cunoscut faptul că relaţia dintre cei doi nu a fost întotdeauna senină.
 

În faţa asistenţei din sala arhiplină, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunţat că liderul de până acum al tinerilor, Ciprian Ardelean, se apropie de limita de vârstă în care mai poate să activeze în organizaţia de tineret, astfel că i se încheie mandatul, dar l-a asigurat de sprijinul său în continuarea carierei sale politice la organizaţia de seniori.

 

Totuşi, nu a ezitat să trimită şi câteva săgeţi discrete, reamintindu-i că „dacă cineva este susţinut pentru funcţii importante şi candidaturi valoroase, ar trebui să considere acest sprijin ca un bonus şi nu să creadă că i se cuvine totul şi e mai bun ca alţii”. 

 

În schimb, vorbind despre colaboratorul său apropiat de la cabinetul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor a declarat că „Raul este un băiat modest şi foarte muncitor, dovadă că face faţă exigenţelor mele în colaborarea pe care o avem la cabinet şi vă asigur că a trebuit să treacă examene grele ca sa-l susţin pentru această funcţie”.

 

Cu această ocazie au ieşit la iveală şi unele planuri de viitor rezervate fostului şi noului preşedinte al TSD Satu Mare. Se pare că Ciprian Ardelean are susţinerea organizaţiilor de tineret din judeţele vecine pentru a deveni coordonator al acestora la nivel regional, în timp ce Raul Băbţan va fi susţinut de conducerea PSD Satu Mare pentru a fi ales vicepreşedinte al Tineretului Social-Democrat la nivel naţional.

 

Ciprian Ardelean şi-a început discursul declarând că vrea să profite până se poate de posibilitatea de a se adresa colegilor săi, deoarece „nu se ştie dacă mi se mai da cuvântul după ce nu voi mai fi preşedinte”.

 

El a prezentat un raport de activitate, subliniind principalele realizări din fiecare an al mandatului său, începând cu constituirea a 39 organizaţii locale noi de tineret în anul 2010, apoi organizarea primei şcoli politice de vară în 2011 şi, bineînţeles, contribuţia esenţială a membrilor organizaţiei de tineret la câştigarea alegerilor din anul 2012, în urma cărora 22 dintre ei au devenit consilieri locali şi judeţeni, iar el însuşi a fost candidatul PSD pentru Camera Deputaţilor şi a obţinut un rezultat remarcabil într-un colegiu dominat de UDMR.

 

După ce i-a urat succes noului preşedinte, afirmând că are toată încrederea în Raul Băbţan şi e convins că organizaţia pe care a construit-o el în mare parte va ajunge pe mâini bune, Ciprian Ardelean a adresat câteva cuvinte de „adio” colegilor săi.

 

„Spuneţi întotdeauna liber ceea ce gândiţi! Ca membru de partid, acest lucru te face să fii liniştit atunci când se termină şedinţa şi îţi creează această satisfacţie interioară care ar trebui să conteze pentru fiecare om în perspectiva anilor. De fiecare dată să faceţi lucrurile din propria convingere şi din dorinţa de a schimba lucrurile în bine! La fel ca mine uneori, se poate să fiţi deznădăjduiţi şi să credeţi că nu se face primăvară cu o floare. Însă nu e mai puţin adevărat faptul că dacă apare prima floare, înseamnă că soseşte şi primăvara” – a încheiat Ciprian Ardelean.

 

După ce a fost ales cu unanimitate de voturi, noul preşedinte, Raul Băbţan, a susţinut un discurs concis, în care a pus accentul pe misiunea pe care o are organizaţia de tineret pentru obţinerea, la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor, a unor rezultate comparabile cu cele de anul trecut.

 

Tot în cadrul conferinţei de vineri au fost aleşi membri diverselor structuri de conducere ale Organizaţiei Judeţene a Tineretului Social-Democrat, iar Răzvan Bud a fost desemnat preşedinte executiv, în timp ce Cătălin Groza va prelua atribuţiile de secretar general.

1808 vizite
Distribuie pe