Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Coica îi arde pe UDMR-iști, dar e gentleman cu viceprimărița
Florin Răchitan  - Duminica, 31 August 2014

Reîntors cu forțe proaspete din concediu, primarul Dorel Coica a făcut, în conferința de presă de duminică, unele referiri la atacurile lansate în ultima ședință a Consiliului Local de reprezentanții UDMR, PD-L și „mai nou, viceprimărița Papici, care e in același partid cu Rațiu” (pentru vânătorii de Like-uri și comentarii, primarul a glumit n.r.).

„Cum au simţit că plec, cum li s-au încordat muşchii unora dintre consilieri. Problema e că, odată cu încordarea muşchilor, probabil nu au mai avut irigaţie cerebrală suficientă şi unii dintre ei au început să emane numai inepţii. E de înțeles, fiind deja campanie electorală. Nu intru cu ei în polemică, fiindcă le cunosc valoarea la fiecare” – a declarat edilul-șef.

În ceea ce o privește pe viceprimărița Marcela Papici, el s-a limitat doar la a-i transmite “La Mulți Ani”, știind că și-a sărbătorit recent ziua de naștere, și a anunțat că vor susține în curând împreună o conferință de presă în care vor clarifica ce fel de atribuții are ea în Primărie, ca să nu mai existe neînțelegeri în legătură cu acest aspect.

Mai tare i-a luat, însă, pe UDMR-iști, după ce a explicat că în ultimele luni s-a purtat o corespondență obișnuită cu Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare în chestiunea Hotelului Dacia, însă Primăria nu are cum să se constituie parte civilă în procesul intentat de un sătmărean împotriva actualului proprietar al clădirii, atâta vreme cât nu are o expertiză din partea Ministerului Culturii în ceea ce privește eventuale despăgubiri pentru distrugerea acestui monument arhitectural, de aceea întârzie și răspunsul administrației locale către procurori, acestea fiind însă chichițe birocratice de care s-au găsit să se lege acum unii consilieri.

 „Am văzut că pe unii dintre consilierii locali i-a lovit subit dorul şi dragostea față de Hotelul Dacia. Întrebaţi-i pe dânşii, care au avut majoritatea în Consiliul Local și l-au avut şi fostul primar, de ce au dat atât de uşor şi Dacia şi Filarmonica şi ştrandul ? De ce? Acum şi-au adus aminte că există Dacia şi îi doare sufletul? Trebuiau atunci să deschidă ochii şi să nu îşi bată joc de averea municipiului. Erau majoritari în Consiliul Local, aveau și preşedinte al Consiliul Judeţean, aveau primar în municipiu” - a mai afirmat Dorel Coica.

El a mai adăugat că s-a făcut recent o evaluare a clădirii Hotelului Dacia, estimată la valoarea de aproximativ trei milioane de euro, și urmează să discute cu președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, pentru a ajunge la o înțelegere în privința unei posibile achiziții a clădirii, în vederea salvării ei, dar acest lucru s-ar putea face numai dacă ambele instituții ar accesa un credit bancar, ce ar urma să fie returnat din banii sătmărenilor. În ceea ce privește eventuala revalorificare a clădirii, Dorel Coica a spus că există fonduri europene ce se pot accesa in acest scop, iar în acest caz se gândește la transformarea imobilului într-un centru multicultural.

1177 vizite
Distribuie pe