Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PLR a luat locul PNL în judeţ
Florin Răchitan  - Luni, 20 Octombrie 2014

Coordonatorul campaniei electorale în judeţul Satu Mare a Partidului Liberal Reformator, Adrian Ştef, a prezentat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea şi structura acestei formaţiuni politice închegate după înfiinţarea organizaţiilor locale şi „perioada de transferuri” ce tocmai s-a încheiat.

El a insistat pe ideea că „liberalii autentici sătmăreni” se prezintă „în formula nouă”, atât sediul, cât şi cea mai mare parte a aleşilor locali votaţi în 2012 pe listele USL fiind, practic, preluaţi de la PNL.

Astfel, un număr de 77 consilieri judeţeni şi locali, primari şi viceprimari din localităţile judeţului s-au înscris în ultimele săptămâni în partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Majoritatea lor provin din PNL, iar acolo unde unii au preferat să rămână în partidul ce intră acum în componenţa ACL, echipele au fost completate cu aleşi locali transferaţi de la PD-L sau PP-DD.

Aşa se explică faptul că deşi doi dintre consilierii judeţeni liberali (Ioan Rus şi Virgil Enătescu) au rămas în PNL, echipa PLR din forul de conducere a judeţului a fost completată cu fosta PDL-istă Dăliana Lazăr şi fostul PPDD-ist Mihai Rusu, aceştia alăturându-se lui Gheorghe Rişcău, Anna Maria Maruşca şi Iosif Pinter.

În Consiliul Local Satu Mare, PLR a rămas cu Radu Roman şi Radu Ardelean, alături de viceprimăriţa Marcela Papici, şi în formule asemănătoare au rămas şi în conducerile oraşelor Carei, Negreşti-Oaş şi Livada. Dintre primarii liberali, PLR i-a păstrat pe Aurel Bojan din Bogdand, Florinel Andreica din Crucişor, Mihai Ghetina din Doba şi Grigore Pop din Târşolţ, alăturându-se acestora şi Marius Roka din Căuaş, ales sub sigla PP-DD.

În ceea ce-i priveşte pe membrii de partid, PLR a reuşit până acum să înscrie aproximativ 2.000 dintre vechii PNL-işti sau simpatizanţi noi, însă Adrian Ştef a dat asigurări că vor reface întreaga structură de 8.000 de membri pe care i-au avut organizaţiile locale PNL din judeţ. „Oricum, liberalii autentici au venit alături de noi, în timp ce liderii PDL-işti se plimbă în campania electorală sub sigla tradiţională a PNL, săgeata. N-aş fi crezut că voi trăi asemenea vremuri” – a declarat Adrian Ştef.

„Ne-au furat numele, dar nu şi identitatea şi structura. Cei care se autointitulează acum liberali s-au unit, prin fuziune, cu partidul foametei, PD-L” – şi-a exprimat părerea Dorina Grunfeld, cea care a condus până nu demult Organizaţia Judeţeană de Femei a PNL, iar recent a fost numită preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PLR.

De-altfel, Organizaţia Judeţeană PLR este condusă de deputatul Ovidiu Silaghi, care este şi unul dintre vicepreşedinţii la nivel naţional ai partidului, iar Organizaţia Locală Satu Mare este coordonată de Claudiu Sulea. Interesant este că, cel puţin deocamdată, Adrian Ştef nu are nici o funcţie de conducere la nivel local sau judeţean, dar este membru al Biroului Permanent Naţional al formaţiunii politice la înfiinţarea căreia a contribuit activ.

În finalul conferinţei de presă de luni, liderii şi aleşii locali prezenţi la sediul PLR Satu Mare au râs cu poftă şi au făcut mişto de o adresă datată aiurea (cu anul 2010 în antet) şi ştampilată cu sigla PD-L (care oficial nu mai există), trimisă de Organizaţia Judeţeană a Alianţei Creştin-Liberale, prin care primarul Crucişorului, Florinel Andreica, este somat să-i informeze pe autorii acesteia despre foştii membrii PNL din localitate care au trecut la PLR sau la vreo altă formaţiune politică în „perioada transferurilor” recent încheiată. „Le voi răspunde în termenul de 30 de zile prevăzut de lege, chiar cu o oră înainte de expirarea termenului” – a punctat Florinel Andreica ;))

1863 vizite
Distribuie pe