Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Laura Bota: „Demisia lui Corlăţean este tardivă şi fără efecte”
PMP Satu Mare  - Luni, 10 Noiembrie 2014

Demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, solicitată repetat şi insistent de către preşedintele Traian Băsescu, este una tardivă şi nu va avea niciun efect în îmbunătăţirea modului în care se va desfăşura al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în secţiile de vot din străinătate, consideră preşedintele Partidului Mişcarea Populară Satu Mare, Laura Diana Bota.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni, liderul PMP Satu Mare susţine că demersul ministrului PSD este lovit de nulitate, atât timp cât demisia sa nu rezolvă problemele reclamate în foarte multe capitale europene, unde românilor li s-a refuzat dreptul fundamental de a vota în urmă cu o săptămână.

„Demisia de azi a ministrului Corlăţean vine târziu şi nu produce  efecte benefice pentru cetăţenii români din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cred că ar fi fost mai bine pentru cariera lui Titus Corlăţean dacă ar fi urmat îndemnul preşedintelui Traian Băsescu de a renunţa la funcţia deţinută imediat  după ziua de 2 noiembrie.

Faptul că a demisionat acum nu ajută pe nimeni, ba chiar va adânci convingerea românilor din străinătate conform căreia nu vor putea vota corespunzător nici în cel de-al doilea tur. Ministrul Corlăţean ar fi trebuit să supravegheze derularea scrutinului  de duminică, iar înlocuirea sa va provoca panică şi în rândul aparatului de lucru al MAE.

De fapt, aceste bâlbâieli derutante pentru români demonstrează fără echivoc faptul că guvernarea PSD a generat intenţionat bulversarea votului din diaspora, ştiindu-se foarte bine că românii din străinătate nu îl preferă pe Victor Ponta” – a apreciat Laura Diana Bota.

Liderul PMP Satu Mare susţine că demisia ministrului Titus Corlăţean este o altă bătaie de joc la adresa românilor aflaţi peste graniţe.

„Victor Ponta ar fi trebuit să îl demită personal pe Corlăţean în noaptea de 2 / 3 noiembrie, după ce la închiderea urnelor din primul tur sute de români au protestat vehement deoarece nu au mai putut să îşi exercite dreptul de vot la Paris, Londra, Munchen, Viena şi alte oraşe europene, întrucât secţiile de votare li s-au închis în nas.

Ponta nu numai că nu l-a demis, ci l-a «însărcinat» cu organizarea celui de-al doilea tur, unde toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Externe trebuiau să se deplaseze în toată lumea, pe banii românilor, pentru a superviza procesul de votare. Acum PSD recurge la un alt gest ticăloşit, demisia lui Corlăţean fiind urmată imediat de desemnarea în funcţia de ministru de Externe al rudei apropiate a lui Victor Ponta, Robert Cazanciuc.

Cu alte cuvinte, a fost o mutare total neinspirată, doar pentru a abate atenţia românilor de la problemele existente, deoarece autorităţile guvernamentale nu au luat măsurile de suplimentare a  secţiilor de votare din străinătate, prevalându-se de anumite prevederi ale legii electorale, care însă ar fi putut fi modificate dacă s-ar fi dorit” - a subliniat Laura Diana Bota.

Preşedintele PMP Satu Mare a mai accentuat că demisia ministrului Corlăţean aruncă o umbră de îndoială asupra modului în care reprezentanţii actualului Guvern vor organiza alegerile din diaspora în favoarea candidatului PSD la Preşedinţie.

„Corlăţean a demisionat aproape degeaba, deoarece secţiile de vot din străinătate nu vor fi  suplimentate! Pur şi simplu pentru că nu a vrut domnia sa şi PSD, deoarece exista varianta iniţierii unui nou ordin de ministru, prin care să se modifice secţiile înfiinţate iniţial peste hotare. Mai mult, candidatul-premier Ponta este complice la împiedicarea românilor să voteze, ca atare ar fi trebuit să demisioneze şi el.

Îmi doresc ca românii din străinătate să realizeze că toate aceste stratageme nu au fost declanşate decât în scopul de a devia discuţiile de la gravele deficienţe semnalate în primul tur şi sunt convinsă că mobilizarea lor de duminică, 16 noiembrie, va fi una fără precedent, iar votul va fi împotriva acestei guvernări contra românilor” - a conchis Laura Diana Bota.

1651 vizite
Distribuie pe