Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Candidații și oficialitățile la vot
Veronica Hodas, Florin Răchitan  - Duminica, 11 Decembrie 2016

Printre primii sătmăreni care au votat dis-de-dimineață s-a numărat candidatul PSD pentru Senat, Gabriel Leș, care a fost însoțit la secția de votare de la Liceul Nicolae Steinhardt de toată familia sa.

”Am votat cu multă încredere pentru România și pentru un program care poate să facă din România țara în care toți românii își găsesc un viitor. Am votat cu gândul la copiii noștri ca să le putem asigura un viitor mai bun în siguranță aici, acasă. Am votat pentru o majoritate parlamentară care să susțină un Guvern care să pună pe primul locul românii. Nu în ultimul rând am votat pentru ca orașul Satu Mare să se poată dezvolta ca și orașele vecine” - a declarat candidatul la Senat, Gabriel Leș.

Candidata pentru Camera Deputaților, Ioana Bran, a sosit la secția de votare de la Grădinița Dumbrava Minunată împreună cu președintele Organizației Județene a Partidului Social Democrat, Aurelia Fedorca, și mai mulți lideri locali ai acestei formațiuni politice.

Aurelia Fedorca a declarat că a votat pentru un program de guvernare serios și pentru o echipă de profesioniști. ”Am votat pentru județul Satu Mare, pentru ca românii să îndrăznească să creadă din nou în România. Am votat pentru un program de guvernare coerent și serios, pentru o  echipă de profesioniști, tineri și experimentați, cărora le pasă cu adevărat de oameni și care vin să muncească pentru sătmăreni. Am votat ca să continuăm proiectele de dezvoltare în Negrești Oaș, în Țara Oașului și în Satu Mare. Sunt optimistă și cred că la finalul zilei românii vor arăta că s-au săturat de gâlceavă și își doresc construcție și pentru proiecte pentru oameni. Și, nu în ultimul rând, ca să-i putem aduce pe românii plecați în străinătate înapoi acasă. Îi invit pe sătmăreni să vină la vot pentru a arăta că le pasă de cum va arăta România în viitor!” - a declarat Aurelia Fedorca.

“Am votat cu gândul la sătmărenii de acasă și din străinătate, cu gândul la tinerii care trebuie să își găsească un viitor aici, în Satu Mare și în România. Am votat pentru dezvoltare și pentru ca toți românii să trăiască decent în țara lor. Îi îndemn pe tineri și pe toți sătmărenii să vină la vot pentru a arăta că îndrăznesc să creadă în România și într-un viitor prosper aici, acasă!” - a declarat Ioan Bran după ce a votat.

Cam la aceeași oră au votat și candidații Uniunii Salvați România, candidata pentru Senat, Anca Sabou, declarând că a votat pentru un parlament curat, fără corupți, un parlament cu oameni competenti care doresc ca pentru următorii 4 ani să fie în slujba cetățenilor.

Tot la orele dimineții a votat și candidata ALDE pentru Senat, Marcela Papici, acompaniată de soț și fiică. “Am votat în primul rând ca să-mi exercit un drept. În al doilea rând, ca să mă achit de o obligație pe care o am față de țară și popor, iar în al treilea rând am votat pentru răspunsuri. Pentru răspunsuri atunci când copilul meu o să mă întrebe – Ce ai făcut tu, mamă, pentru țară și pentru poporul acesta? - Și pentru că nu vreau să plec capul și pentru că vreau să simt că am făcut tot ce ține de mine ca ea să nu plece din țară” – a declarat Marcela Papici.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, acompaniat de familia sa, și-a exercitat dreptul la secția de vot nr. 52, după care a declarat: „Am votat o echipă devotată și perseverentă. Am votat candidați care sunt dispuși să ducă la bun sfârșit scopurile propuse și care sunt cei mai potriviți să reprezinte în parlamentul din București interesele noastre. Am votat pentru un Ardeal puternic”.

După ce a votat la o altă secție, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Camera Deputaților, l-a însoțit pe colegul său candidat pentru Senat, Csaki Csongor, la secția de la Școala Gimnazială Avram Iancu, unde erau deja așteptați de colega lor, Cristina Pop.

“Astăzi am votat pentru un Parlament suplu, cu numai 300 de senatori și deputați, așa cum s-a decis la referendumul din 2009, pentru un parlament care să emită legi în folosul cetățeanului, pentru o legislație în Sănătate care să pună în centru pacientul, nu sistemul, pentru o infrastructură bună, pentru legi care să aducă tinerii în țară, să stimuleze munca și să aducă locuri de muncă mult mai bune pentru cetățenii noștri” – a declarat președintele PMP Satu Mare, Ioan Opriș.

“Am votat azi pentru o Românie care va reuși sa-și țină tinerii acasă! Am făcut-o pentru o dezvoltare care să ne ridice la nivelul de trai la care visăm cu toții” – a declarat candidatul PMP la Senat, Csaki Csongor. 

Întreaga conducere a Organizației Județene a Partidului Național Liberal l-a însoțit pe candidatul acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților, Romeo Nicoară, la secția de votare. “Am votat azi pentru România înnoita, pentru România mai cinstită, mai integră. Pentru viața noastră, a familiilor noastre, a comunităților noastre! Am votat pentru viitor, pentru tinerii nostri frumoși” – a declarat Romeo Nicoară.

Candidatul ALDE pentru Camera Deputaților, Adrian Ștef, a votat la Liceul Reformat, după care a declarat: „Astăzi am votat pentru a putea continua dezvoltarea județului Satu Mare. Poate că așa s-a decis în urma alegerilor locale ca noi, ALDE, să nu fim reprezentați la nivel local, dar eu chiar cred că noi trebuie să continuăm să urmărim proiectele pe care le-am început aici în județul Satu Mare să putem să continuăm dezvoltarea și să aducem mai departe bunăstare locuitorilor județului Satu Mare”.

Cam în același timp, la ieșirea de la vot, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a declarat: „Am votat pentru reprezentații unei organizații care de 27 de ani este consecventă. Am votat niște candidați care am siguranța că nu uită de unde au pornit, să reprezinte interesele sătmărenilor și interesele transilvănene și să rămână consecvenți valorilor noastre”.

Candidatul PNL pentru Senat, Adrian Albu, și-a exercitat dreptul de alegător, după care a transmis următorul mesaj:  „Am votat cu speranță și încredere într-un viitor mai bun pentruRomânia, pentru noi, pentru toți cei care trăim în ea, să avem un viitorluminos pentru noi și pentru copiii noștri. Sperăm să mergem înainte, cu oameni modești, cu oameni integri, cu oameni calificați, care vor să facă ceva pentru țara asta”.

Candidatul ALDE pentru Camera Deputaților, Ovidiu Silaghi, a sosit la secția de votare însoțit de copiii săi, iar după ce a introdus buletinele de vot în urne, a afirmat: „Am votat cu multă atenție pentru a reda României și românilor mândria, demnitatea și onoarea și pentru a reuși, pe cât posibil, să-i oprim pe aceia care ne negociază soarta la Bruxelles sau la organismele internaționale și apoi vin cu nonșalanță în România, în calitate de tehnocrați, și nu fac nimic. Pentru următorii 4 ani este vorba de reducere de taxe, impozite, de noi locuri de muncă, de posibilitatea de a ne aduce românii acasă la niște locuri de muncă corespunzătoare, de posibilitatea de a mări salariile și pensiile. Și pentru aceasta am votat”!

Candidatul UDMR pentru Senatul României, Turos Lorand, și-a exercitat dreptul la secția de vot nr. 47 din Satu Mare, în compania familiei sale, după care a declarat: „Sunt convins că acei candidați cărora le-am acordat încredere în această zi vor reuși să îmbunătățească situația sătmărenilor".

La rândul lui, prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a fost însoțit de familia sa atunci când a ajuns la secția de votare, după care i-a îndemnat pe sătmăreni să se prezinte în număr cât mai mare la vot.

„Am votat pentru județul Satu Mare. Pentru ca proiectele care au început să se deruleze și să se finalizeze, să fie în scopul sătmărenilor. Mă bucur de vremea asta bună și sper să fie un motiv în plus pentru ca sătmărenii să se prezinte în număr mare la vot. Prezența pe țara este mai bună ca și acum 4 ani. Astăzi s-a înregistrat 6% până la ora 10 și se anunță o premiză bună pentru ziua de astăzi” – a declarat prefectul Radu Bud.



Candidatul PSD Satu Mare la Camera Deputaților, deputatul Octavian Petric, a votat duminică, la ora 13.00,  la Secția de votare nr. 67 de la Școala nr. 10 din municipiul Satu Mare, fiind însoțit la vot de cei doi copii ai săi, Rareș și Răzvan.

Octavian Petric a declarat că a votat pentru o Românie în care tinerii plecați la muncă în străinătate să se poată întoarce acasă.

”Am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie mai frumoasă, o Românie care își poate aduce tinerii acasă. Am votat pentru a putea crea o clasă de mijloc puternică în România, ca să putem asigura un trai decent tuturor românilor, un sistem de educație de top și un sistem medical la care să aibă acces toți românii” - a declarat deputatul Octavian Petric după ce a votat.

 

Tags: candidati  oficialitati  votare  satu mare  
2631 vizite
Distribuie pe