Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii social-democrați contestă atitudinea propriului lider național al tineretului
Florin Răchitan  - Duminica, 14 Ianuarie 2018

În pregătirea Comitetului Executiv (CEX) al Partidului Social-Democrat, în care urmează să se tranșeze conflictul intern dintre conducerea acestei formațiuni politice și premierul Mihai Tudose, o scrisoarea deschisă a președintelui Tineretului Social-Democrat, Gabriel Petrea, a trezit reacții din partea colegilor săi din toată țara.

El însuși ministru în Guvernul Tudose, liderul național al TSD îi invită pe colegii săi din țară la ”o dezbatere amplă în partid”, care ar trebui să ducă la o ”schimbare la față a PSD”.

În scrisoare, el nu se pronunță pro sau contra vreunei persoane sau tabere, dar precizează că ”Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni”, ceea ce indică destul de clar susținerea sa față de actuala formulă guvernamentală.

În același timp, mizează pe unitatea membrilor TSD, dar militează și pentru o ”refondare” a partidului.

În condițiile în care Gabriel Petrea a publicat scrisoarea fără să se consulte înainte cu colegii săi din organizațiile județene ale tinerilor social-democrați, reacțiile acestora nu au întârziat să apară, mai mulți lideri respingând atitudinea președintelui lor național și dezicându-se de acesta.

Deși sunt apropiați, tineri și poate chiar prieteni, președintele TSD Satu Mare, deputatul Ioana Bran, a precizat că scrisoarea postată de Gabriel Petrea pe site-ul și pagina de Facebook a TSD nu reprezintă punctul de vedere al TSD România, ea fiind făcută fără consultarea președinților organizațiilor județene a TSD, ca atare nu susține acestă scrisoare/postare.

Totdodată, ea rămâne ferm convinsă că situația actuală a partidului va fi rezolvată, așa cum este normal și statutar, în CEX.

”PSD este un partid mare și viu, de aici și o mai mare diversitate de opinii. Niciodată, însă, această diversitate nu a fost mai puternică decât unitatea partidului” – a concluzionat Ioana Bran.

De-altfel, într-o altă postare din cursul zilei de ieri, deputatul sătmărean a accentuat că în acest moment ”România are nevoie de stabilitate şi de o guvernare preocupată de aplicarea programului pentru care românii ne-au acordat încrederea. Este necesar ca CEX-ul să se întrunească și, prin deciziile luate, să pună capăt tensiunilor şi să restabilească climatul necesar pentru dezvoltarea României”.

Tags: pozitie  tsd  ioana bran  
1873 vizite
Distribuie pe