Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran despre aderarea României la Schengen: ”E nevoie să vedem și lucrurile pozitive care ni se întâmplă”
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 11 Decembrie 2018

Parlamentul European a dat marți undă verde pentru primirea imediată a României și Bulgariei în Spaţiul Schengen, fără legătură cu raportul MCV. Eurodeputaţii au aprobat raportul supus la vot cu 514 voturi „pentru”, 107 „împotrivă” şi 38 de abţineri.

Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la Spaţiul Schengen va fi luată prin vot - cu unanimitate - de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Despre recomandarea europarlamentarilor de la Bruxelles, deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a declarat că ”e un moment important, de care sper să ne bucurăm cu toții. Cred că e nevoie – dar și corect - să vedem și lucrurile pozitive care ni se întâmplă. Să facem diferența între activitatea Guvernului și a Parlamentului și viața politică internă a partidelor.

Nu e niciun secret că fiecare formațiune are propriile provocări, discuții, plecări, reveniri, reproșuri și conflicte mai mici sau mai mari. Guvernul și Parlamentul lucrează însă pentru toți românii, indiferent de simpatiile lor politice. Sper ca decizia finală a Consiliului Uniunii Europene să confirme votul de azi”.

Tags: aderare  schengen  ioana bran  
1187 vizite
Distribuie pe