Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii au ”renegociat” chiria pentru Biblioteca Județeană. Acum e ”doar” 10.000 de euro/lună.
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Ianuarie 2019

La împlinirea unui an de când a ridicat această problemă, consilierul județean Adrian Cozma s-a interesat în ședința de miercuri a Consiliului Județean despre ce se mai aude în legătură cu sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, pentru care se plătea proprietarei Federalcoop o chirie lunară de 11.500 euro încă de pe vremea vechilor grofi.

În toți anii care au trecut, conducerile succesive ale Consiliului Județean au venit cu proiecte care mai de care mai fanteziste cu privire la mutarea Bibliotecii Județene în alte clădiri, aflate în proprietatea municipiului sau județului Satu Mare, care stau goale și se degradează în timp ce se plătesc din bani publici chirii de milioane de euro pentru școli sau alte instituții găzduite de sedii retrocedate foștilor proprietari (e destul de clar cine anume încasează cea mai mare parte a acestor bani în zona centrală a municipiului Satu Mare ;)), dar, cumva, toate proiectele au fost ”uitate”.

„Se împlineşte un an de când am pus problema legată de costurile ridicate privind chiria de la Biblioteca Judeţeană. Prin august mi-aţi promis că o să-mi daţi un răspuns, a trecut vara, au trecut şi Sărbătorile. Se împlineşte un an şi 144.000 de euro plătiţi pentru chiria de la Biblioteca Judeţeană. Suntem în al treilea an de mandat, trebuie cumva să rezolvăm această problemă. Sunt atâtea imobile în Satu Mare care ar putea fi cumpărate pentru bibliotecă. Să nu mai aruncăm 12.000 de euro/lună pentru chirie. Din punctul meu de vedere, este exagerat” - a spus Adrian Cozma.

În răspunsul său, președintele Pataki Csaba l-a ”liniștit” că anul trecut s-a ”renegociat” chiria lunară pentru sediul Bibliotecii Județene, la valoarea de 10.000 de euro. Deci totul e în ordine ;))




1608 vizite
Distribuie pe
mipudeco
Zece mii de euro e o nimica toata! Ce poti lua de ei? O multime de carti pentru o biblioteca judeteana, scaune, calculatoare si multe alte lucruri de folos. De folos, cui? Si atunci, mai bine aruncam aceasta suma pe apa sambetei. Din acesti bani, cate biblioteci am fi putut face? Dar pe cine intereseaza? La Baia Mare este un MODEL de biblioteca. Cine ar trebui sa il vada si sa il aplice? Sau nu mai suntem capitala de judet? Si in felul acesta imaginea Satmarului se duce pe apa sambetei...
2019-01-31 16:52:28