Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victor Ponta la Satu Mare: ”Miza alegerilor din 26 mai este chiar schimbarea Guvernului”!
Florin Răchitan  - Joi, 28 Martie 2019

Aflat în vizită la Satu Mare pentru a verifica stadiul în care organizațiile locale de aici sunt pregătite pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că miza acestor alegeri este chiar schimbarea conducerii Camerei Deputaților, ceea ce ar duce inclusiv la schimbarea regimului politic actual.

Într-o conferință de presă pe care a susținut-o împreună cu coordonatorii Organizației Județene Satu Mare a partidului Pro România, Dorel Coica și Octavian Petric, precum și tânărul avocat Ciprian Ardelean, fostul premier a explicat mecanismul acestei schimbări pe care o are în vedere: cu cât mai bun va fi rezultatul obținut de partidul său la alegerile europarlamentare, cu atât mai multe șanse sunt să atragă un număr suficient de parlamentari PSD-iști pentru a schimba majoritatea politică în Camera Deputaților. Dacă PSD va pierde majoritatea politică în Parlament, pe cale de consecință va pierde și puterea executivă, deoarece guvernul actual nu va mai avea susținere în forul legislativ al țării, astfel că shimbarea regimului se va putea produce înainte de alegerile parlamentare programate pentru sfârșitul anului viitor.

El a subliniat, din nou, că Pro România se dorește a fi o alternativă pentru toți cei care susținuseră până acum PSD, dar acum sunt dezamăgiți de prestația formațiunii politice conduse de Liviu Dragnea, în condițiile în care e puțin probabil ca aceștia să-și acorde votul partidelor de Dreapta.

Victor Ponta a anunțat, de asemenea, că până la alegerile din 26 mai va efectua încă cel puțin două vizite la Satu Mare, însoțit și de actualul comisar european Corina Crețu, care îl secondează pe lista candidaților pentru Parlamentul European.

În ceea ce privește principalele sarcini trasate viitorilor europarlamentari Pro România, Victor Ponta a repetat unele dintre obiectivele pe care le-a avut și ca premier:

  1. Finanțare europeană pentru masterplanul de dezvoltare a infrastructurii rutiere (semnalând că mai ales partea aceasta, de Nord-Vest, a țării este ”sufocată” de trafic în lipsa unor artere rutiere civilizate);
  2. Sprijin pentru construirea spitalelor regionale;
  3. Dezvoltarea infrastructurii școlare și economice în folosul IMM-urilor românești care accesează fonduri europene.

În privința referendumului pe probleme de justiție anunțat chiar azi de președintele Klaus Iohannis, fostul său contracandidat la alegerile prezidențiale a declarat că dacă întrebarea va fi una generală, cu scop populist, atunci va fi pierdere de timp și de bani din bugetul țării. Dacă, în schimb, întrebarea se va referi la reglementări concrete în ceea ce privește eventuala interzicere, pe o anumită perioadă de timp, a exercitării unor funcții de demnitate publică de către persoane condamnate penal (nu acuzate sau suspecte), atunci el va fi primul care se va prezenta la vot.

Referindu-se la ”recrutarea” PSD-iștilor în rândurile noii formațiuni politice Pro România, Victor Ponta i-a sfătuit pe colegii săi sătmăreni să fie atenți pe cine acceptă în partid, să nu repete propria sa greșeală de a se ”înduioșa” de rugămințile unora sau altora și în nici un caz să nu-i accepte pe cei care ”au făcut pactul cu Diavolul din Teleorman”.

Tags: vizita  ponta  satu mare  
1106 vizite
Distribuie pe