Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: ”Această colonizare asistată trebuie stopată rapid”!
Florin Răchitan  - Joi, 11 Aprilie 2019

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o joi la sediul din Satu Mare al Partidului Național Liberal, consilierul județean Adrian Cozma a făcut referiri la deficitul bugetar al țării, considerând că acesta este consecința directă a unei ”colonizări asistate”, care trebuie oprită imediat.

Deficitul comercial a explodat cu 750 milioane euro în primele două luni ale anului 2019. Avem o guvernare care nu are capacitatea de a genera prosperitate pentru propriii cetățeni.

Antreprenorii români nu sunt stimulați să producă, iar acest lucru este evident. Cererea este foarte mare pentru produse agroalimentare, mobilă și altele, iar aceste produse sunt importate la scară uriașă.

Diferența dintre exporturi și importuri a atins un miliard de euro în doar câteva luni de zile. Cifrele sunt furnizate de Institutul Național de Statistică. România susține direct și indirect economia altor țări, ceea ce este inadmisibil.

E nevoie de o schimbare de direcție imediată, fiindcă în câțiva ani vom cumpăra doar produse din import. Depășim un miliard de euro import doar la carnea de porc, ceea ce era inimaginabil în urmă cu câțiva ani. Această colonizare asistată trebuie stopată rapid!

E nevoie de un program de susținere concretă a întregii economii românești prin toate mecanismele instituționale. Sigur că piața reglează totul, dar pentru a face față ofensivei de produse din import e nevoie de sprijin direct pentru producătorii români. Acum, până nu va fi prea târziu!

Tags: colonizare  asistata  adrian cozma  
1120 vizite
Distribuie pe