Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consiliul Județean ”salvează” municipiul Satu Mare. Adrian Cozma: ”Satu Mare trebuie să-și crească nivelul de investiții cu bani europeni”
Florin Răchitan  - Marti, 11 Iunie 2019

În contextul ”cadorisirii” municipiului Satu Mare cu patru milioane de lei din bugetul județului, prin Hotărâre aprobată în ședința extraordinară de marți a Consiliului Județean, în condițiile în care municipiului Carei, de exemplu, a primit de zece ori mai puțini bani, iar orașul Negrești-Oaș nu a primit nimic, consilierul județean Adrian Cozma readuce în atenția opiniei publice statistica privitoare la sumele contractate de capitalele județelor din Nord-Vestul Transilvaniei prin Programul Operațional Regional până la finalul anului trecut.

Primarii harnici au găsit mereu finanțare pentru proiectele importante. Investițiile realizate la timp aduc alte investiții și pot schimba rapid o comunitate. E important să nu se piardă momentele favorabile din punct de vedere economic pentru a reuși un salt calitativ în viața comunității. Orașe ca Oradea, Arad sau chiar Blaj au reușit să finalizeze o etapă importantă pe mobilitate și creșterea calității serviciilor.

Satu Mare trebuie să-și crească nivelul de investiții cu bani europeni, din bugetul local, de la guvern și din împrumuturi, dacă e cazul. Oricum acești bani se vor întoarce prin crearea de locuri se muncă și tot lanțul economic care conține impozite și taxe încasate de Primărie.

O dezvoltare lentă în două decenii nu va avea rezultate spectaculoase și nu va diminua din pierderea demografică, care creează probleme economice.

Astăzi tinerii noștri contribuie la dezvoltarea Clujului. Noi avem cheltuieli cu ei prin școlarizare iar când devin productivi ne pleacă. O administrație eficientă lucrează pentru a inversa această situație, dar pentru asta e nevoie de politici publice pe termen mediu și o strategie de dezvoltare foarte precisă.

Tags: buget  satu mare  adrian cozma  
1508 vizite
Distribuie pe