Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: ”Dacă s-a putut la Oradea, se poate și la Satu Mare! E nevoie doar de pricepere”
Florin Răchitan  - Joi, 10 Octombrie 2019

Invitat într-o emisiune la un post local de televiziune, consilierul județean liberal Adrian Cozma, singurul care și-a asumat deocamdată candidatura pentru președinția Consiliului Județean, a făcut referire la câteva dintre problemele actuale în administrația publică și și-a prezentat viziunea despre prioritățile viitoare.

El a accentuat ideea că, apropiindu-se acum spre finalul de mandat, toți cei care au făcut parte din conducerea județului trebuie să prezinte un fel de decont al activității lor din ultimii ani.

”Un drum nou trebuie să țină minim 6 ani. La noi s-au recepționat drumuri, care, după doi ani, trebuie peticite. Cine răspunde pentru asta? Că s-a plătit din buzunarul sătmărenilor și nu e corect. Încă avem mai mult de 150 de km de drumuri de pământ în județ: nimic nu s-a schimbat în ultimii 6 ani” – a concluzionat Adrian Cozma, referindu-se și la mult trâmbițata inaugurare a tronsonului de 55 km de drum județean care leagă Tășnadul de localitățile de pe Valea Ierului, un proiect inițiat încă de fostul președinte al Consiliului Județean și finalizat cu chiu cu vai în această săptămână.

Cu toate că vrea să candideze la conducerea județului, pe considerentul că ”municipiul face parte din județ”, Adrian Cozma și-a exprimat părerea și despre ”realizările” actualei conduceri a Primăriei Satu Mare, fără să-i menajeze nici pe propriii colegi de partid instalați în funcțiile de viceprimari la începutul mandatului și care au ieșit destul de șifonați din scandalul recent cu fiul viceprimăriței inclus pe lista prioritară a celor care urmau să primească gratis locuințe ANL.

”Machete – cu parcări și cu pietonale. În afară de a continua proiectul primarului anterior cu trotuare gri, atât s-a făcut concret. S-au mai pus niște borduri… furnizate de același constructor. Un primar nu e doar un administrator de bani, ci trebuie să atragă bani din proiecte europene.

Serviciul de ridicări auto… S-au angajat 18 oameni, știm ce costuri implică… Au analizat, cât de cât, oportunitatea acestui serviciu, din punct de vedere economic-financiar? Nu cred! Am informații certe că, în momentul de față, la câteva luni de la punerea în funcțiune a utilajului care a stat prin service-uri mai mult de un an de zile, se ridică doar aproximativ 3 mașini pe zi, în medie. Deci nu e o problemă cronică, pe care poliția locală sau poliția rutieră nu ar fi putut-o rezolva cu amenzi. Era necesar și justificat economic a crea acest serviciu? Totuși, Sătmărenii trebuie să plătească salariile a 18 noi angajați și întreținerea unei autoutilitare. Nu se putea găsi o soluție mai eficientă economic? Un bun gospodar al orașului așa trebuia să evalueze!

Investitorii privați ne-au făcut câteva sensuri giratorii. Primarul participă la inaugurarea câte unui magazin, de parcă le-ar fi făcut Primăria. Nu așa se dezvoltă o comunitate, de altfel s-a și văzut…

E foarte necesară construirea unei piețe moderne, cu temperatură controlată. Noi degeaba facem niște hangare… Îngheață produsele oamenilor în piață, ajungându-se iarna la -5 grade, iar cumpărătorii nu merg în piață… E nevoie de un parteneriat Primărie-comunele limitrofe. Astfel, sătmărenii ar avea acces la produse bio. Ca în Cluj, ca în Oradea…

Criza în care viceprimărița Feher a implicat PNL a fost o MIZERIE… Partidul s-a delimitat, s-a luat o măsură fermă, deși consider că mai sunt unele chestiuni de lămurit. Acest caz a probat ce se întâmplă când nu pui oameni profesioniști în funcții… Trebuie să ai o anumită conduită când asumi o funcție de demnitate publică. Asta s-a întâmplat: oameni nepotriviți… Eu pentru asta lupt în partid – ca valoarea să conteze!” – a declarat Adrian Cozma.

În același timp, el a dat și exemple pozitive cu primari liberali din județ și din Ardeal ale căror realizări sunt incontestabile și pot servi ca modele pentru orice administrație publică din țară.

”Ovidiu Duma la Ardud, un primar excepțional, tot ce face este în interesul comunității. Uitați-vă la Păulești, de când a preluat Bontea Primăria… La fel, Primăria din Santău… Uitați Certeze, Călineștiul – poate fi dat ca exemplu la nivel național, Birtoc a scos comuna din insolvență… La nivel județean, liberalii generează dezvoltare.

După administratori ca aceia din Oradea, Cluj, Arad înțeleg să mă ghidez în proiectul meu pentru Satu Mare. Dacă s-a putut la Oradea, se poate și la Satu Mare! Nu există altă legislație, e nevoie doar de pricepere!” – a punctat Adrian Cozma.

Tags: program  judet  adrian cozma  
1602 vizite
Distribuie pe