Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Octavian Petric: ”Drepturi egale pentru personalul medical din prima linie”!
Pro România  - Luni, 2 Noiembrie 2020

Candidatul Pro România Satu Mare pentru Camera Deputaților, Octavian Petric, atrage atenția asupra unei anomalii bizare în contextul luptei împotriva pandemiei Covid: în timp ce colegii lor din ”prima linie” au parte de stimulentele financiare acordate de Guvern, angajații Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare sunt printre puținii din țară care-și riscă viața fără să fie recompensați.

Guvernul Orban nu este capabil să asigure o politică unitară privind salarizarea personalului medical din țară. Nu știu care sunt criteriile după care se acordă stimulentul pentru medici, personalul medico-sanitar și paramedical, inclusiv personalului auxiliar implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, plătit din fonduri europene. Altfel, nu-mi explic de ce angajații Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare nu beneficiază de acest stimulent, în țară existând doar 8 situații la serviciile județene.

Angajații de la Ambulanță merită cu prisosință acest stimulent, fiind în prima linie în lupta anti-COVID. Fac un apel public la autoritățile competente să reglementeze cât mai rapid această situație, iar angajații SJA Satu Mare să-și primească drepturile salariale prevăzute de legislație.

1533 vizite
Distribuie pe