Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Adrian Cozma ia apărarea pompierilor în incidentul tragi-comic de la fântâna arteziană din Centrul Nou
Florin Răchitan  - Marti, 25 Ianuarie 2022

După ce grofii s-au scremut foarte tare în ultimele zile să arunce vina pentru incidentul de la noua fântână arteziană din Centrul Nou de pe ”umerii” firmei de casă pe cei ai pompierilor care au intervenit pentru a scoate din groapă o autoutilitară aflată în misiune la Prefectură, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a luat apărarea pompierilor, aducând clarificări în acest sens în emisiunea Info Studio de pe postul local de televiziune ITV.

“Din nou am apărut la știrile naționale cu o nouă situație tragi-comică, mai mult comică. Am văzut dezbaterea din spațiul public, există păreri pro și contra, însă, din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte clare. Nu pot decât să-i respect pe salvatori, pe cei în care ne punem toată încrederea, nu văd nicio vină a pompierilor. Acea autoutilitară a intervenit în urma unui apel de urgență, nu au cum să stea pompierii să facă niște calcule pentru a-și da seama unde se află fântâna, aceasta fiind acoperită complet de zăpadă. Ce era, să coboare pompierii din mașină și să scoată ruleta să măsoare unde e fântâna, că pe aici trebuia să fie?” - a comentat deputatul PNL.

“Primăria, constructorul, nu știu în ce stadiu e lucrarea, aveau obligația de a delimita zona, dacă știau că este una cu risc. Autoritățile locale trebuiau să găsească o alternativă pentru a preîntâmpina un astfel de accident. Am văzut că în proiectul inițial era prevăzut să existe piloni care să delimiteze zona de restul platoului. Dacă n-au fost montați pilonii, trebuiau puse niște balustrade, benzi, care să formeze un gard de protecție pentru a ști unde se află fântâna. Primăria, împreună cu responsabilul lucrării trebuie să se pună de acord și să rezolve această problemă. Să fie atenți și la materiale, să nu pățim vreo tragedie când se vor plimba oameni pe acolo” - a concluzionat Adrian Cozma.

Deputatul a explicat că mașina celor de la STS, care muta sistemele informatice ale Prefecturii în noul sediu, a transmis un mesaj automat către 112 prin care anunța producerea unui accident cu victime, motiv pentru care au intervenit pompierii. Aceștia din urmă, neștiind starea victimelor, au luat decizia de a ajunge cât mai repede la ei și nu au verificat pozitionarea fântânii.

De-altfel, imediat după incident a și apărut un muncitor cu o roabă care s-a grăbit că așeze niște indicatoare pentru delimitarea fântânii arteziene de zeci de mii de euro așezată pe piloni de plastic, iar în următoarele ore au apărut, ca prin minune, niște garduri metalice care fac, practic, imposibil accesul în zonă. Vorba ceea: mai bine mai târziu decât niciodată!

1813 vizite
Distribuie pe
văru
Asta era la mintea cocosului, domnule....parlamentar...oricum, multumim..
2022-01-29 10:18:13