Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii sătmăreni vor să ”limiteze” creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. Adrian Cozma se opune!
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Februarie 2022

Sub pretextul combaterii pestei porcine africane, parlamentarii UDMR, inclusiv cei din județul Satu Mare au inițiat o lege prin care vor să ”limiteze” creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, astfel încât proprietarilor să le fie, practic, imposibil să țină scroafe sau vieri pentru reproducție sau să comercializeze carnea de porc.

Numărul maxim al porcinelor care ar putea fi crescute într-o gospodărie s-ar limita la 5, fiecare animal urmând să fie înregistrat într-o bază de date națională, iar tăierea lor s-ar putea face doar cu aprobarea și monitorizare din partea medicilor veterinari.

Proiectul de lege a trecut deja de Senat și urmează să fie dezbătut în plenul Camerei Deputaților, dar până atunci este supus consultării în comisiile de specialitate.

În ședința de miercuri a comisiei, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și-a înfruntat colegii de la UDMR Satu Mare și s-a opus categoric acestei inițiative. De-altfel, doar reprezentantul UDMR din comisie a votat în favoarea acestui proiect de lege, toți ceilalți, de la toate partidele, au votat împotrivă.

Adrian Cozma consideră că același scenariu se va repeta și în planul Camerei Deputaților, care este for decizional, astfel că sunt șanse reduse ca legea grofilor să fie adoptată în forma propusă de aceștia și care, cu siguranță, nu are nici o legătură cu apărarea intereselor unui grofișor din zona Tășnadului care deține o mare fermă de porci ;))

”Creșterea porcilor în gospodării nu trebuie îngrădită in niciun fel! Porcul de Crăciun din rase autohtone produs de gospodăria țărănească va deveni doar o amintire dacă nu facem o lege care să dea posibilitate fermierilor să crească porci în gospodării. Sigur, respectând normele sanitar-veterinare.

Să nu uităm că importurile de carne de porc au ajuns la un nivel foarte ridicat, iar această producție vine tot din Uniunea Europeană. Noi trebuie să sprijinim producția internă și fermele de familie” – a declarat Adrian Cozma.

Iată și lista inițiatorilor legii, să știe alegătorii lor cui să mulțumească:













2189 vizite
Distribuie pe