Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii sunt în fibrilație! Adrian Cozma le-a blocat intenția de ”comasare” a liceelor românești din Satu Mare
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Vineri, 3 Iunie 2022

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a primit răspunsul oficial de la conducerea Ministerului Educației la interpelarea pe care a adresat-o cu privire la intenția conducerii Primăriei Satu Mare de a desființa, respectiv comasa patru licee tehnologice sătmărene, proiect care miroase de la o poștă a combinație imobiliară în care s-au specializat în ultimii ani și pe care se încăpățânau să-l realizeze chiar dacă NU aveau acordul obligatoriu al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, astfel că a fost musai ca problema să ajungă chiar pe biroul ministrului Educației.

Deputatul sătmărean a fost asigurat că cele patru licee cărora administrația publică locală din Satu Mare le pusese gând rău, respectiv Liceul tehnologic „Ion I.C. Brătianu”, Liceul Tehnologic ”Unio-Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” și Liceul Tehnologic ”Elisa Zamfirescu”, nu vor fi nici comasate, nici desființate, ci vor continua să funcționeze normal, ca până acum.

”Vreau să îi asigur pe elevii, pe părinții și pe profesorii din Satu Mare că nu voi permite nimănui să își bată joc de școlile noastre și să le târască în dispute politice. Dimpotrivă, mă voi lupta să aducem în municipiu și în județ cât mai multe investiții în infrastructura școlară și în dotări!







De asemenea, vreau să transmit conducerii administrației locale a municipiului Satu Mare, care a încercat să desființeze două licee de tradiție doar pentru că erau românești, să înceteze să mai provoace tensiuni în interiorul comunității locale și să abandoneze orice demers care face rău școlii și elevilor. Interesele ascunse ale actualei administrații din Satu Mare nu mai pot fi mascate la infinit sub umbrela gesturilor provocatoare” – a declarat Adrian Cozma.

2780 vizite
Distribuie pe