Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Cristescu: UDMR pregătește un nou sabotaj al intereselor României!
Cabinet Parlamentar Radu Cristescu  - Luni, 11 Iulie 2022

Deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, revine cu un semnal de alarmă tras în privința unei Ordonanțe de Urgență pregătită de ministrul UDMR-ist al Mediului, Tanczos Barna, pe care deputatul o consideră sabotarea intereselor României.

Premierul Ciucă, la un pas de a semna un act de trădare națională marca UDMR! Este vorba de modificările aduse Ordonanței 57/2007, una dintre cele mai criminale ordonanțe din istoria guvernelor postdecembriste, care pur și simplu a blocat ani întregi majoritatea proiectelor de infrastructura mare (autostrăzi, hidrocentrale).

În anul 2007 România devine membră UE, iar în același an, guvernul de atunci, însușindu-și obligațiile ce-i reveneau pe baza acestui statut, desemnează Rețeaua Națională a Ariilor Naturale Protejate din România.

O rețea întinsă ce cuprinde 23% din teritoriul țării, adică aproape un sfert din România!

Cu aceeași ocazie, prin OUG 57/2007, guvernul atribuie administrarea Ariilor Naturale unor ONG-uri, fapt unic in Europa, dar și in restul statelor.

Un an mai târziu, Banca Mondiala atrage atenția României că se impune înființarea unei Agenții a Ariilor Naturale Protejate.

Guvernul se conformează și printr-un HG înființează aceasta agenție, pe care o desființează doua luni mai târziu (de ce?), administrarea ariilor naturale rămânând în custodia diferitelor entități private, precum organizatii non-guvernamentale, societăți comerciale, un fel de CUSTOZI, care prin rolul primit s-au substituit instituțiilor statului.

Mai grav este ca au emis avize in cadrul procedurilor de evaluare de mediu în locul autorităților Statului, încasând in acest mod taxe și tarife, blocând în același timp proiecte de infrastructură mare (ex. Autostrada Lugoj – Deva blocată pe motiv de lilieci, dar de fapt nu erau. Un asemenea ONG a cerut 200 milioane de euro pentru construirea unei peșteri artificiale).

Dar ceea ce este și mai grav este că aceste Arii protejate s-au pus, amplasat exact pe locul obiectivelor strategice, miniștrii Mediului la acea data fiind UDMR-iștii Laszlo Borbely si Korodi Attila.

Abia în anul 2018 se aprobă Ordonanța nr. 75/2018, care reglementează administrarea ariilor protejate prin Agenția Naturala Pentru Arii Protejate, urmând ca administrarea să se facă unitar prin aceasta instituție, astfel ONG-urile (CUSTOZII) fiind eliminate!

Se pare că acum istoria se repetă și criminalii ajung din nou la locul faptei. Este vorba de ministrul Mediului, Tanczos Barna, și secretarul de stat Szep Robert, ambii de la UDMR, care au inițiat un proiect de OUG care să modifice Ordonanța 57/2007 și să introducă ONG-urile (CUSTOZII) din nou in Administrarea Ariilor Protejate. De ce? Tocmai pentru blocarea proiectelor de infrastructură mare!

In acest caz, acest partid care face tot posibilul sa frâneze dezvoltarea României, UDMR, l-au mințit si dezinformat pe premierul României, Nicolae Ciucă, că dacă nu semneaza ordonanța, România intra in infringement, ceea ce este Fals! Comisia Europeană a cerut doar modificarea unor specii din anexă. Ei se folosesc de această cerință modificând OUG astfel încât să aducă aceste ONG-uri înapoi și să blocheze din nou proiecte importante pentru România!

Un exemplu este Hidrocentrala de la Răstolița, realizată în proporție de 98%, dar blocată de ONG-ul unguresc Milbus.

Pur și simplu, această OUG reprezintă un act se sabotaj din partea UDMR, că de trădare de țară nu poate fi vorba, deoarece ei nu reprezintă interesele României! Dar la Ciucă, da! Ca de obicei, Serviciile de Informații dorm in bocanci!

1453 vizite
Distribuie pe

Domnul Cristescu are perfecta dreptate. Ar trebui in plus, sa se aplece si asupra Planului de mentinere a calitatii aerului in judetul Satu Mare, badjocorit de mai bine de 6 ani de ANPM, care, inventeaza mereu noi si noi obiectii la variantele ras-corectate de elaboratorul sau.
2022-07-11 14:55:30