Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma luptă pentru drepturile salariale ale medicilor și personalului auxiliar de la Spitalul Județean Satu Mare
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Vineri, 11 Noiembrie 2022

În condițiile în care Spitalul Județean Satu Mare este una dintre puținele instituții spitalicești din țară în care personalul medical și cel auxiliar nu beneficiază de sporurile salariale prevăzute de legislația în vigoare, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a transmis de la tribuna Parlamentului o interpelare adresată ministrului Muncii, Marius Budăi, precum și o solicitare de informații în acest sens de la președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Publicăm integral textul interpelării:

Stimate domnule ministru,

În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr.32 Satu Mare, primesc săptămânal la biroul meu parlamentar memorii și petiții ale cetățenilor care se confruntă diferite probleme în relația lor cu autoritățile publice.

În acest sens, s-au adresat biroului meu parlamentar mai mulți angajați ai Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, care reclamă o decizie a managementului instituției, prin care cuantumul sporurilor salariale a fost diminuat, începând cu drepturile aferente lunii octombrie 2022.

De asemenea, personalul medical și auxiliar reclamă și neaplicarea prevederilor  OUG nr.115/2022, care stipulează următoarele: ”cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție și indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu ¼ din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021.”

Față de situația expusă, vă solicit, domnule ministru, următoarele clarificări:

-         Care sunt motivele pentru care conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a decis diminuare sporurilor salariale de la data de 1 octombrie 2022 și ce măsuri aveți în vedere în acest sens?

-         Cum exlicați neaplicarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 115 din 26 august 2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în privința majorării salariilor de bază cu ¼?

          Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu înaltă apreciere,

Adrian-Felician COZMA

Deputat PNL

2369 vizite
Distribuie pe