Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma despre scandalul momentului din fotbal, cu harta Ungariei Mari: ”UDMR trebuie să fie explicită în astfel de momente, pentru a nu lăsa loc de interpretări”
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Martie 2023

Pentru că nu prea le ies socotelile în războiul din vecini, putiniștii (susținuți de cea mai mare parte a fraților noștri din comunitatea în care trăim cu toții) aruncă în luptă toate armele propagandistice posibile, în speranța creării dezbinării și a unui haos care le-ar prinde bine în astfel de momente.

Astăzi a creat vâlvă un anunț al Federației Maghiare de Fotbal în legătură cu presupusa permisiune a UEFA de a folosi harta Ungariei Mari ca simbol pe bannerele suporterilor la meciurile oficiale de fotbal. Problema e actuală, după ce anul trecut premierul țării vecine, Viktor Orban, s-a afișat la un meci oficial al Naționalei Ungariei cu un fular pe care apărea harta respectivă, ceea ce a declanșat proteste în toate țările vecine, iar premierul Slovaciei i-a făcut cadou omologului său maghiar un fular cu simboluri europene, subliniind, cu o anumită doză de ironie, că vrea să-i reînnoiască garderoba, să fie mai de actualitate ;))

Se pare că autoritățile maghiare nu au înghițit prea ușor gălușca (sau strapacika slovacă ;)) astfel că azi au comunicat anunțul cu pricina, făcând referire la o presupusă decizie a UEFA. Printre primele care au reacționat au fost, desigur, autoritățile din România, mai precis Federația Română de Fotbal, dar și reprezentanții presei din România, care, spre deosebire de colegii lor maghiari, mai au libertatea să trimită întrebări la sediul UEFA din Elveția ;))

Iar răspunsul UEFA a fost de pomină: nu permite afișarea niciunui simbol de natură politică, iar un asemenea gest are consecințele obișnuite în aceste situații, adică sancționarea celor vinovați. Deci ăștia au băgat o szecska cât ei de mare!!! ;))

Cine credeți că a tăcut toată ziua ca porcu-n păpușoi în această chestiune, în România? Ați ghicit! ;))

În schimb, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a luat poziție în acest scandal:

”UEFA nu permite afișarea simbolurilor care fac trimitere la harta Ungariei dorită de revizioniștii maghiari la meciurile de fotbal. În fapt, UEFA nu a acordat nici o autorizare, dar provocarea există.

Afișarea unor simboluri politice pe stadioane trebuie interzisă, iar asta ar trebui să învețe agitatorii maghiari!

UDMR trebuie să fie explicită în astfel de momente pentru a nu lăsa loc de interpretări! Datoria lor în acest moment era să emită un comunicat prin care să condamne astfel de manifestări care aduc atingere identității naționale a românilor”!

897 vizite
Distribuie pe