Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liberalii critică ”absența ostentativă” a liderilor UDMR de la aniversarea eliberării Sătmarului
Florin Răchitan  - Miercuri, 19 Aprilie 2023

După cum am subliniat, la Satu Mare pare să fi început un fel de sabotaj reciproc din partea oficialităților de etnie română și maghiară, în ciuda declarațiilor frumoase despre multiculturalitate și armonie interetnică.

După ce la dezvelirea statuii lui Kolcsey Ferenc de la Carei nu a participat niciun reprezentant de etnie română al statului român, liderii UDMR s-au ”răzbunat” azi printr-o absență ”ostentativă” de la manifestările aniversare a intrării Armatei Române în orașul Satu Mare și eliberarea acestui colț de țară de sub regimul bolșevic maghiar la 19 aprilie 1919.

Între cele două evenimente este, însă, o diferență fundamentală: dacă dezvelirea statuii poetului Kolcsey Ferenc a fost un eveniment cultural ce a prilejuit o vizită cu caracter privat (deci neoficial) a președintelui Ungariei, Novak Katalin, manifestările de la Satu Mare au fost cât se poate de oficiale, organizate chiar de instituția care reprezintă Guvernul României în județ, Prefectura.

Iar liderii UDMR Satu Mare sunt, în același timp, funcționari angajați ai statului român, plătiți din taxele și impozitele adunate de la cetățenii de toate etniile, iar unele instituții conduse de ei au fost implicate chiar în organizarea evenimentului de la Satu Mare. De exemplu, dacă unii dintre ei au fost în stare să-și ia concediu în ziua în care a fost dezvelită statuia lui Kolcsey Ferenc, numai pentru a putea să participe în calitate neoficială la evenimentul din Carei, la Satu Mare au preferat să lipsească, deși li se terminase deja concediul.  

PNL Satu Mare, prin vocea secretarului general adjunct la nivel de municipiu, Bogdan Andrișca, a vorbit despre aceste aspecte la popularul podcast al jurnalistului Victor Constantinovici:




1440 vizite
Distribuie pe