Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma către Kereskenyi Gabor: ”Lasă Olimpia să joace pe Stadionul Olimpia”!
Florin Răchitan  - Joi, 6 Iulie 2023

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, se implică în susținerea clubului de fotbal al suporterilor Olimpia Satu Mare (nu CSM Olimpia al grofilor n.r.).

El i-a transmis primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, în cadrul conferinței de presă pe care a organizat-o joi la sediul PNL Satu Mare, rugămintea de a da curs în cel mai scurt timp solicitării conducerii clubului suporterilor de a juca meciurile de acasă în următorul sezon al Ligii a III-a pe Stadionul Olimpia ”Daniel Prodan”, în care accesul le-a fost, practic, interzis până acum.

Mai mult, a lăsat să se înțeleagă că, în cazul unui răspuns negativ, pregătește ”o surpriză”, fiindcă ”Stadionul Olimpia nu este al lui Kereskenyi sau al UDMR, ci este al sătmărenilor, iar unii nu sunt mai sătmăreni ca alții”.

Câteva informații de background pentru sătmărenii care au trăit pe altă planetă în ultimii ani: înființată în urmă cu 5 ani și susținută exclusiv din sponsorizări, fără vreun leu din bugetul public, echipa suporterilor olimpiști a parcurs toate etapele până la promovarea recentă în Liga a III-a, după un parcurs de senzație în campionatul județean.

În tot acest timp, grofii de la conducerea municipiului Satu Mare au înființat o echipă-clonă cu același nume, pe care au ”proptit-o” în condiții dubioase până ”s-a rezolvat” promovarea ei în Liga a III-a în sezonul trecut, spărgând pe ea milioane de lei din bugetul public, într-o schemă de jaf a banului public patentată după modelul fostei echipe de baschet feminin de la același club sportiv parazit.

Echipa grofilor a evoluat relativ bine în sezonul regulat, după care s-a întâmplat ceea ce nu a constituit o surpriză pentru cei care cunosc îndeaproape fenomenul: în play-off ”au redus motoarele”, parcă la ordin, și au avut o evoluție de toată jena.

Totuși, echipa respectivă este ”privilegiată” atât din punct de vedere al bugetului din bani publici, cât și în privința dreptului de a juca pe Stadionul Olimpia ”Daniel Prodan”, în timp ce echipa suporterilor este nevoită să plătească chirie, din sponsorizări, pentru a putea folosi Stadionul Someșul.

Recent, suporterii au depus cerere la Primărie pentru a li se permite să joace pe Stadionul Olimpia. Până acum, pretextul cu care asemenea cereri au fost respinse de conducerea Primăriei Satu Mare era că echipa suporterilor ”nu evolua într-o ligă a campionatului național”, deci nu ar avea dreptul să joace pe stadionul public al municipiului Satu Mare, din motive greu de explicat.

Din nou, lumea implicată în acest domeniu înțelege foarte bine adevăratul motiv pentru care este discriminată echipa suporterilor, iar acum așteaptă cu sarcasm ce alt pretext vor găsi grofii și slugile lor pentru a pune bețe în roate Olimpiei suporterilor ;))

”Dacă cineva își imaginează că echipa suporterilor o să dispară în următorul sezon, se înșeală amarnic” – a declarat deputatul Adrian Cozma.

Până una-alta, el a anunțat că va înființa o așa-numită Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, după modelul altor asemenea ADI în care se asociază primăriile din județ pentru a susține proiecte comune de interes județean. De data aceasta, în ADI Olimpia sunt invitate primăriile interesate să contribuie cu sume mai degrabă simbolice pentru a susține sportul de masă în județul Satu Mare, cu scopul încurajării și promovării copiilor din cele mai îndepărtate colțuri ale județului să aibă acces la sportul de performanță, iar echipa suporterilor va fi, bineînțeles, echipa fanion a acestei inițiative la nivel județean, așa cum a fost în vremurile legendare.

Se anunță un campionat ”interesant”! :))))))))

1575 vizite
Distribuie pe