Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: vrem școală nouă pentru cei 350 elevi de la ”Lucian Blaga”
Florin Răchitan  - Luni, 16 Octombrie 2023

Se împlinesc trei luni de când deputatul liberal Adrian Cozma a adus la cunoștința opiniei publice situația rușinoasă existentă la Școala ”Lucian Blaga” din Satu Mare, unde generații întregi de elevi din clasele primare învață de zeci de ani de zile în săli de clasă improvizate într-un bloc.

În prezent, nu mai puțin de 350 de elevi din clasele I-IV învață în aceste condiții care fi trebuit să fie provizorii, până la construirea unui corp nou de clădire, cu facilități adecvate studiului.

De peste 30 de ani, corpul nou de clădire nu există nici măcar pe hârtie și nici actuala conducere a Primăriei nu a schițat în ultimii 7 ani vreun gest prin care să-și arate măcar intenția de a schimba această stare de fapt.

Pentru a ”sparge gheața”, în luna ianuarie Guvernul României a aprobat suma de 150.000 de lei, pe baza unui amendament depus chiar de deputatul Adrian Cozma la Legea Bugetului pe acest an, suma fiind necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate, ce constituie primul pas pentru realizarea oricărui proiect imobiliar, mai ales într-un oraș atât de ”complicat”, cum e Satu Mare, care de decenii întregi nu are un așa-numit Plan Urbanistic General.

Studiul de fezabilitate s-a împotmolit chiar în aceste ”complicații birocratice”, fără ca cineva de la Primărie să manifeste o cât de mică intenție de a rezolva cumva această problemă.

Imediat după ce situația a ajuns în atenția opiniei publice, conducerea școlii a depus la Primărie o cerere pentru emiterea certificatului de urbanism pe baza căruia ar trebui să fie elaborată documentația pentru executarea lucrărilor de construcții.

Conform legii, Primăria ar fi trebuit să elibereze certificatul în termen de 30 de zile, doar că au trecut deja aproape 90 de zile, iar certificatul nu e nicăieri. Problema cea mare este că dacă nu se face nimic în această chestiune până la sfârșitul acestui an, cei 150.000 de lei aprobați pentru studiul de fezabilitate rămân necheltuiți și trebuie să se întoarcă la bugetul de stat. Suspiciunea e că Primăria joacă la ”tragere de timp”.




1062 vizite
Distribuie pe