Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Crin Antonescu – „Nu mai accept să-mi fie frică”!
Florin Răchitan  - Luni, 9 Noiembrie 2009

Vizita electorală la Satu Mare a candidatului Partidului Naţional Liberal la Preşedinţia României, Crin Antonescu, s-a desfăşurat în deja consacratul Obama-style, dar liderul liberalilor a avut grijă să se ocupe şi de „probleme serioase”, întâlnindu-se în prima etapă cu oameni de afaceri sătmăreni.

 

Înainte de orele amiezii de sâmbătă, Crin Antonescu a discutat timp de oră, la restaurantul Poesis, cu întreprinzători liberali şi nu numai, cărora le-a prezentat principalele puncte ale programului său economic, pe care ar dori să-l pună în aplicare după ce va ajunge preşedintele României, potrivit speranţelor sale.

 

Momentul culminant al vizitei l-a constituit apoi manifestarea electorală găzduită de Teatrul de Nord, a cărui sală a fost umplută până la refuz de simpatizanţi liberali.

 

Pe scenă au urcat, alături de Crin Antonescu, vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, eurodeputatul Adina Vălean, care este şi soţia candidatului liberal la Preşedinţia României, precum şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PNL, Ovidiu Silaghi, împreună cu mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, primari şi viceprimari liberali sătmăreni.

 

În deschiderea manifestării, preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a anunţat că fiica sa îşi va sărbători ziua de naştere în data de 6 decembrie şi l-a rugat pe Crin Antonescu să-i facă cel mai frumos cadou cu această ocazie: să devină preşedintele României.

 

În răspunsul său, Crin Antonescu i-a promis că va face tot ce depinde de el pentru a-i oferi un asemenea cadou, asigurându-i pe toţi cei din sală că ştie ce măsuri trebuia să ia pentru a scoate România „din criza economică, instituţională, dar înainte de toate, din criza morală”.

 

Într-o replică imaginară dată contracandidatului său, Traian Băsescu, liderul liberal a reafirmat ideea că Parlamentul trebuie să rămână inima democraţiei româneşti şi şi-a anunţat din nou susţinerea pentru un guvern condus de primarul Sibiului, Klaus Johannis, aceasta fiind, în opinia sa, „o soluţie pe termen lung”.

 

Pe un ton împăciuitor, Crin Antonescu a declarat că nu are „nici o listă neagră sau albă” şi că rolul său, în calitate de preşedinte, va fi acela „de a-i separa pe oamenii buni de cei răi, de a-i aduna pe oamenii buni la un loc, indiferent din ce partide fac parte, şi de a-i pune în slujba poporului şi a ţării”.
 

 

Printre soluţiile enumerate pentru ieşirea din criză, liderul liberal a amintit „o scădere curajoasă a fiscalităţii, pentru ca o bună parte a banilor să rămână la cei care-i produc”, precum şi „stoparea risipei banilor publici, prin reducerea birocraţiei şi eliminarea clientelei politice”.

 

O surpriză plăcută pentru sătmărenii prezenţi la manifestarea electorală de la Teatrul de Nord a fost momentul în care Crin Antonescu a vorbit despre intenţia sa de a pune capăt defavorizării „regiunilor dinamice din punct de vedere economic, care ar fi fost deja mult mai dezvoltate la nivel european dacă nu ar fi fost ţinute pe loc de sistemul clientelar de tip mafiot de la Bucureşti”.

 

Liderul liberal a dat exemplul regiunii de Vest a României, în care a inclus şi judeţul Satu Mare, care „a trimis la Bucureşti mereu mai mulţi bani decât a primit”. Mai mult, Crin Antonescu a amintit şi de un proiect concret, cel al drumului rapid Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza, la care a renunţat guvernul actual „fiindcă Berceanu vrea să-şi construiască autostradă la Craiova”.

 

În continuare, candidatul PNL la Preşedinţia României a făcut o paralelă între senzaţia permanentă de frică pe care o trăiau românii în urmă cu 20 de ani şi cea de acum, inoculată, în opinia sa, chiar de actualul preşedinte al României, care îşi face campanie electorală mizând tocmai pe această frică generalizată.

 

„Dacă în urmă cu 20 de ani ne era frică de Securitate, acum am ajuns să ne fie frică de baronii locali, de mafioţi, de funcţionarii corupţi şi de guvernul incompetent. Eu nu mai accept să-mi fie frică!” – a încheiat Crin Antonescu.

 

Invitat pe scenă, primarul liberal al comunei Târşolţ, Grigore Pop, a stârnit hohote de râs atunci când a comparat România de azi cu o maşină din care s-a consumat deja benzina, „iar dacă mai stau ăştia mult la putere, rămâne şi fără roţi”.

 

Reluând cuvântul, Crin Antonescu a dat chiar exemplul comunităţii din Târşolţ ca model pentru sloganul său electoral: „Revoluţia Bunului Simţ”. El şi-a amintit că în primăvara acestui an a participat la inaugurarea noii şcoli de la Târşolţ, unde majoritatea celor prezenţi au vorbit despre proiectul în sine, fără referiri de natură politică, în timp ce un pâlc gălăgios susţinea meritele, practic inexistente, ale Guvernului Boc în realizarea acelei construcţii.

 

„Oamenii serioşi au tăcut atunci, aşa cum tace toată România, în timp ce tupeiştii se băgau în faţă. Speranţa mea este că la 22 noiembrie România o să tacă şi o să facă, în ciuda tuturor sondajelor de opinie făcute acum la comandă” – a adăugat Crin Antonescu.

 

După ce preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Emil Naghi, a anunţat susţinerea candidatului PNL „din partea celor câţiva ţărănişti care am mai rămas” şi după intonarea imnului liberalilor, Crin Antonescu, însoţit de liderii judeţeni ai partidului, a făcut o plimbare prin centrul Sătmarului şi s-a întors la restaurantul Poesis, unde a servit masa de prânz în compania preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad. Apoi, Crin Antonescu şi-a continuat turneul electoral, plecând spre Oradea.




Imnul PNL
Asculta mai multe audio Politica


2683 vizite
Distribuie pe