Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: ”Nu susțin măsura desființării plăților cu bani cash”
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Joi, 2 Noiembrie 2023

Limitarea plăților în numerar, introdusă prin pachetul de măsuri fiscal-bugetare pentru care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea și care a intrat în vigoare din 1 noiembrie s-a lăsat cu scandal în toată societatea românească.

Măsura, menită teoretic să reducă evaziunea fiscală, a provocat atât nemulțumirea comercianților, cât și a unei bune părți a populației, care a conceput-o ca pe o limitare a propriei libertăți economice.

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, se delimitează de măsurile implementate de guvern și explică de ce nu este de acord cu ele:

Măsura propusă de primul ministru Marcel Ciolacu nu a fost dezbătută și aprobată de PNL și sper să nici nu fie nici de acum înainte. O asemenea decizie trebuie să aibă o largă susținere, chiar cetățenească.

În primul rând rând, e afectată libertatea oamenilor. Nu putem pleca de la premisa că toată lumea vrea să păcălească statul. Legile și măsurile trebuie să se bazeze pe bunul mers al societății, nu pe constrângeri care, în imaginația unui ministru sau prim-ministru, pot regla economia. Nu putem fi un poligon al experimentelor și al încercărilor.

Noi am pornit cu un program de guvernare și acel program trebuie pus în aplicare, nu începem cu amenzi, cu restrângerea libertăților, cu interzicerea deținerii unor sume de bani sau plata unor servicii sau produse fără a deține un card bancar. Nu putem obliga populația să-și țină economiile cum vrea un partid sau un politician, fie el și prim-ministru.

1247 vizite
Distribuie pe