Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Alianța AUR este pregătită pentru testul electoral în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 11 Ianuarie 2024

După multe luni de tatonări și construcție internă, Alianța AUR s-a prezentat pentru prima dată într-o conferință de presă în structura de bază cu care va aborda alegerile de toate felurile ce vor avea loc în acest an, anunțând cu această ocazie că este pregătită pentru testul electoral în județul Satu Mare.

Nu în mod întâmplător, conferința de presă de joi a avut loc în sediul Partidului Republican, cu intrarea la ușa vecină cu sediul Partidului AUR, în aceeași clădire de pe strada Cuza Vodă nr.1, acolo unde și-au stabilit bazele principalele partide din această alianță ce cuprinde acum vreo cinci formațiuni politice considerate a fi ”suveraniste”.

Prim-vicepreședintele organizației județene a Partidului Republican, Adrian Ștef, nici nu s-a ascuns după deget, anunțând că i-a adus în noul partid pe majoritatea membrilor ALDE, ai căror lider a fost în anii anteriori, pe vremea când își țineau ședințele și organizau campaniile electorale chiar în clădirea respectivă.

Cel căruia i-a ”predat” ștafeta de președinte al organizației județene în noul partid, Claudiu Sulea, a precizat că s-au alăturat de la bun început, în urmă cu un an de zile, Alianței AUR și au stabilit că vor avea candidați pe liste comune pentru toate alegerile din 2024. Până atunci, însă, va avea loc în 10 februarie o lansare oficială a Partidului Republican la Satu Mare, cu participarea președintelui național Marian Cucșa și a principalului partener din alianță, președintele Partidului AUR România, George Simion.

La rândul lui, președintele Organizației Județene AUR Satu Mare, Viorel Pop, a declarat că partidul are deja organizații locale în majoritatea unităților administrativ-teritoriale din județ, inclusiv în localități cu populație maghiară sau șvăbească, iar numărul membrilor crește de la o zi la alta.

De-altfel, coordonatorul AUR pe Regiunea de Nord-Vest, deputatul maramureșean Darius Pop a afirmat că Satu Mare are una dintre cele mai bine puse la punct organizații din toată regiunea, chiar dacă județul este ”defavorizat”, iar ”românii sunt minoritari din punct de vedere politic în propria lor țară”. El a anunțat, de asemenea, că până la sfârșitul lunii februarie vor fi stabilite listele comune cu candidații Alianței AUR pentru toate alegerile din acest an în județul Satu Mare, în urma negocierilor pe care le vor avea cu formațiunile politice partenere.

Răspunzând întrebărilor reprezentanților presei, el a dat și un pronostic, fiind sigur că Alianța AUR va obține un scor ”de două cifre” la alegerile din județul Satu Mare, în cadrul cărora va face doar ”alianță cu românii”.

Tot în cadrul conferinței de presă din joi, liderii Alianței AUR au anunțat că deja celebra ”Caravană Medicală” va ajunge în județul Satu Mare cândva în luna martie, iar pentru acest an este pregătită și o ”Caravană Juridică” prin care se va oferi consultanță gratuită cetățenilor care se simt nedreptățiți în relațiile cu autoritățile statului.

Până atunci, vor continua acțiunile caritative prin care vor fi ajutate familiile nevoiașe în cadrul campaniei ”Iarna Românilor”, ce se vrea o continuare a campaniei similare din vara anului trecut.

1493 vizite
Distribuie pe