Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma demască uriașa sifonare de bani publici de la Consiliul Județean Satu Mare către fundațiile apropiate de UDMR
Florin Răchitan  - Marti, 23 Aprilie 2024

Reacționând la scandalul tăierii de către Consiliul Județean Satu Mare a finanțării revistei ”Eroii Neamului”, editată de 15 ani fără întrerupere de Asociația Civică Tempora, deputatul Adrian Cozma a convocat marți o conferință de presă în care a prezentat detalii șocante (chiar dacă unele erau cunoscute de ani de zile în cercurile puterii) despre ceea ce consideră a fi o sifonare imensă a banilor publici către fundațiile apropiate UDMR.

El a indicat două asemenea organizații, abonate anual la sume uriașe din bugetul județului Satu Mare pentru organizarea unor festivaluri precum Partium și a dezvăluit cel puțin două aspecte care, în opinia sa de avocat, se încadrează în Codul Penal și așteaptă organele competente să se sesizeze.

Astfel, una dintre ”marile câștigătoare” ale ediției din acest an a programului de finanțări nerambursabile derulat de Consiliul Județean Satu Mare pentru activități culturale este, cu o sumă totală de 150.000 de lei pentru trei proiecte diferite, Fundația Identitas, care are sediul exact în sediul din Satu Mare al UDMR. Chiar și numerele de telefon de la rubricile de contact ale celor două entități coincid, adică dacă cineva sună la Identitas, îi răspunde secretara de la UDMR :))))))



Printre membrii fondatori, dar și actualii membri ai fundației se numără nume cunoscute din UDMR, într-o încrengătură de interese și incompatibilități flagrante care ajung și la alte organizații abonate anual al sute de mii de lei atât din bugetul județului, cât și din cel al municipiului Satu Mare.

Una dintre aceste ”ramificații” este reprezentată de fostul director general al Teatrului de Nord, Nagy Orban, care este și membru în Consiliul Director al Fundației Proscenium, însă această calitate nu l-a împiedicat să facă parte din comisia de evaluare și selecție a Consiliului Județean, în care a aprobat o sumă de ”doar” 24.000 de lei din bani publici pentru fundația pe care o conduce. În timp ce a votat pentru tăierea finanțării revistei ”Eroii Neamului”…

”Atunci când facem asemenea dezvăluiri, cei care se simt cu musca pe căciulă se grăbesc să ne numească șovini extremiști. Dar oare sifonarea banului public într-o anumită direcție nu e tot un fel de extremism? În condițiile în care altor organizații, din ”altă direcție” li se refuză finanțări similare? Ceea ce face ”somnorosul” Pataki de la Consiliul Județean se numește abuz și ar trebui să-și prezinte demisia imediat!” – a atenționat Adrian Cozma.

El este de părere că toate aceste manevre au menirea de a umple ”mega-pușculița financiară a UDMR”, astfel încât candidații acestei formațiuni să poată să-și facă publicitate electorală din banii publici ai sătmărenilor. Ai tuturor sătmărenilor.

1484 vizite
Distribuie pe