Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma: UDMR pregătește o fraudă masivă la alegeri, dar nu-i lăsăm!
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Mai 2024

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o miercuri la sediul PNL Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Adrian Cozma, a avertizat asupra unei presupuse fraude de proporții ce ar fi pregătită de UDMR după modelul patentat deja la alegerile din urmă cu patru ani.

Astfel, potrivit procesului verbal întocmit de Biroul Electroral Județean după centralizarea voturilor în urma alegerilor locale din septembrie 2020 s-a constatat că un număr de aproape 7.700 de buletine de vot pentru desemnarea președintelui Consiliului Județean au fost declarate nule, adică, teoretic, aproape 5% dintre votanții din județul Satu Mare au ștampilat greșit pe foile de hârtie, în condițiile în care acestea conțineau cele mai simple rubrici, în fiecare rubrică fiind trecut doar câte un singur nume al candidatului de la fiecare partid înscris în cursa electorală de atunci.

Ciudat este că, în același timp, doar aproximativ jumătate din această cifră, adică peste 3.000 de voturi au fost anulate pe buletinele de vot mai complexe, conținând liste întregi de candidați pentru locurile din Consiliul Județean.

La vremea respectivă, conducerea de atunci a PNL Satu Mare, în frunte cu președintele Adrian Albu, nu a depus nici o contestație, astfel că rezultatele alegerilor din 2020 au consfințit oficial actuala situație politică din județul Satu Mare.

”Doar la noi și în Vaslui s-a întâmplat așa ceva atunci, dar acum vă asigur că nu se va mai repeta!” – a subliniat Adrian Cozma, anunțând că partidul condus de el va lua măsurile necesare, în fiecare secție de votare din fiecare localitate, pentru a contracara ceea ce crede că pregătește UDMR: anularea unui număr între 8.000 și 10.000 de voturi, astfel încât să-i crească șansele propriului candidat, Pataki Csaba.

”UDMR a făcut sondaj de opinie și știe că nu e pe primul loc, astfel că vor face tot posibilul să mă fure din nou la voturi, dar aceste alegeri nu vor mai fi la fel ca în 2020. Atunci a fost blat pe față între UDMR, PSD și PNL, dar acum nu mai au cu cine să facă blat la noi!”– a punctat Adrian Cozma.

El consideră că una dintre metodele prin care vor încerca să influențeze rezulatul final este desemnarea în Biroul Electoral Județean, alături de propriul reprezentant al UDMR, și a unui alt reprezentant ”neoficial” în persoana directoarei Autorității Electorale Permanente din Satu Mare, Elena-Maria Mihaiu-Stan, nimeni alta decât partenera de viață a senatorului Turos Lorand, candidat pe lista UDMR pentru alegerile europarlamentare.

Adrian Cozma este de părere că deși concubinajul în sine nu reprezintă incompatibilitate în ocuparea unui loc cu putere de decizie în Biroul Electoral Județean, această situație este cel puțin imorală, mai ales dacă se are în vedere și interesul patrimonial comun, cei doi fiind co-proprietari ai unei case din Satu Mare unde își au domiciliul.

De aceea, deputatul liberal a transmis petiții către conducerile Autorității Electorale Permanente la nivel național, Biroului Electoral Central, respectiv la Tribunalul București, prin care solicită retragerea doamnei Elena-Maria Mihaiu-Stan din Biroul Electoral Județean Satu Mare.

Răspunzând unei întrebări de presă în legătură cu desemnarea soției unui candidat PNL pentru un loc în Consiliul Județean într-un post în cadrul personalului auxiliar al Biroului Electoral Județean, Adrian Cozma a precizat că, în această calitate, reprezentanta PNL nu are drept de vot în BEJ, dar dacă se constată vreo incompatibilitate în acest caz, va dispune retragerea doamnei respective din forul care va coordona desfășurarea alegerilor din 9 iunie.  

1044 vizite
Distribuie pe