Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma despre dezastrul din sistemul de sănătate sătmărean: am ales să tulbur liniștea acestor gropari!
PNL Satu Mare  - Miercuri, 8 Mai 2024

În cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL Satu Mare, candidatul acestui partic pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a transmis un mesaj despre cei care au contribuit în ultimele decenii la dezastrul din sistemul de sănătate sătmărean, pe care îl publicăm integral:

Dragi concetățeni!

În viitoarele luni, cetățenii județului Satu Mare, la fel ca a întregii Românii, vor fi chemați la urne pentru ași alege liderii, cei de a căror pricepere și determinare va depinde bunăstarea și siguranța voastră.

Caracatița Govor-Kereskenyi-Pataki spune despre mine că sunt șovin, că dezbin românii, că stric liniștea orașului și multe altele.

Cu un lucru au dreptate, le tulbur liniștea, am făcut-o și o voi face în continuare! Nu-i pot lăsa să fure!

Cum poți să stai pasiv când vezi că oamenii mor cu zile în spitalele din Satu Mare, când vezi că din lene și nepricepere s-a pierdut finanțarea pentru construirea unui nou spital, când avem corupție și șpăgi, concursuri aranjate, personal arogant și indiferent și, mai ales, când avem una dintre cele mai ridicate rate a mortalității infantile din țară?

Când am spus că managerul numit de domnul Pataki și consiliul de administrație al spitalului, controlat de UDMR, au dus sănătatea sătmărenilor către dezastru, m-au făcut șovin.

Când am spus că directorul medical al spitalului, susținut de domnul Govor, și-a abandonat orice atribuții de coordonare a aparatului din subordine și fuge de responsabilitate, m-au acuzat că dezbin oamenii și tulbur liniștea orașului.

Apropo de distinsa doamnă director medical, manager în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Paula Mare: conduce dezastrul medical din 2008, încasând în prezent salarii exorbitante de peste 300 de milioane lei vechi lunar, dar având timp berechet să facă bani și din cabinetul privat și chiar să participe la evenimente politice.

Mai mult, recomand presei și cetățenilor să-și pună niște minime întrebări atunci când vorbesc de cariera celei care gestionează dezastrul din sănătatea sătmărenilor:

  1. A ieșit public vreodată să-și asume și să explice cauzele dezastrului?
  2. Ce fel de carieră profesională are cineva care începe rezidențiatul în medicină în 2003, în paralel în 2004-2008 este funcționar public, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, iar în 2009 se pricopsește și cu un doctorat? E tradiția PSD Satu Mare ca liderii să fie absolvenți de facultate fără diplomă de bacalaureat, ingineri, economiști sau profesori, în funcție de ce dictează Cici, sau directori în sistemul de sănătate din fragedă pruncie.
  3. Cum poate încuraja cineva cu un doctorat în medicină, făcut la Consiliul Județean Satu Mare, atragerea medicilor de valoare? Cum poți să te duci la consiliile medicale sau să efectuezi controale pe secții când cei cu care vorbești nu au încredere că doctoratele și masteratele au legătură cu complexitatea sănătății sătmărene?

Dacă avem cui să mulțumim pentru marele dezastru din sistemul de sănătate sătmărean, doamna Mare e un monument. Felicitări!

Dragi concetățeni ai județului Satu Mare, am ales să refuz la a participa la prohodul sistemului sătmărean de sănătate, ca să tulbur liniștea acestor gropari.

Oameni buni, ieșiți la vot, tulburați-le și voi liniștea!

1007 vizite
Distribuie pe