Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mircea Govor despre Pataki Csaba: are două viteze – încet și pe loc
Florin Răchitan  - Joi, 9 Mai 2024

Declarație surprinzătoare a liderului social-democrat sătmărean Mircea Govor despre contracandidatul său UDMR-ist pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Satu Mare!

În cadrul conferinței de presă de joi de la sediul PSD, el a afirmat că vrea ”să-l trimită acasă” pe Pataki Csaba, deoarece acesta ar fi leneș și are două viteze: ”încet și pe loc”.

El a recunoscut că sunt probleme în anumite domenii pe care actualul președinte al Consiliului Județean le-a neglijat în cele două mandate de până acum, subliniind și ratarea proiectului unui spital nou ce ar fi trebuit construit exclusiv din fonduri europene și cu care UDMR s-a lăudat în campaniile electorale precedente, dar, parcă în compensare, Mircea Govor a venit cu un anunț-bombă: a promis că, dacă va ajunge el președinte al Consiliului Județean, va construi el un spital nou ”de la A la Z”, pentru care demersurile ar fi deja făcute.

În același timp, însă, a ținut să liniștească personalul medical de la Spitalul Județean, care, în opinia sa, este ”speriată” de ”curățenia” pe care a anunțat-o liderul liberal Adrian Cozma în conferința de presă din ziua precedentă. Mai mult, a promis că, dacă va ajunge la conducerea județului, va face demersurile necesare pentru majorarea salariilor medicilor de la spital, fiindcă ”la cabinetele private sunt salarii mult mai mari”.

De asemenea, a criticat lipsa de interes a actualei conduceri a Consiliului Județean pentru dezvoltarea turismului și discriminarea în domeniul culturii, anunțând că el dorește să organizeze, cu finanțare de la buget, Zilele Culturii Sătmărene, pentru a echilibra situația în raport cu Zilele Culturale Partium organizate în fiecare an de UDMR, prin fundații și asociații intermediare.

Nu a ratat ocazia nici să-i dea replica lui Adrian Cozma, numindu-l ”disperat”, care a făcut ”alianță nedemocratică cu un partid extremist doar pentru a nu rămâne pe drumuri după alegerile din 9 Iunie și pentru a prelua la toamnă conducerea organizației județene AUR” (nu există o alianță, AUR și-a retras propriul candidat și a anunțat susținere pentru Adrian Cozma la președinția Consiliului Județean n.r.).

Nu a scăpat de critici nici deputatul USR Radu Panait, care ”după ce a hibernat patru ani de zile, acum candidează la Primărie ca iepuraș al lui Cozma” (Radu Panait candidează din partea Alianței USR-PMP, după ce Forța Dreptei a refuzat să facă parte din această alianță și a lansat candidați proprii atât la Județ, cât și la Municipiu n.r.).

La finalul conferinței de presă, Mircea Govor a dat și un pronostic al rezultatelor alegerilor locale din 9 Iunie: PSD va avea 25 primari, 11 consilieri județeni și 7 consilieri locali la Satu Mare.

963 vizite
Distribuie pe