Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Medici la sediul PSD Satu Mare, replică pentru Adrian Cozma
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Mai 2024

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizatia Satu Mare

Executat de GOGREEN SATU MARE SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240002


La o conferință de presă organizată miercuri la sediul PSD Satu Mare au participat și 13 medici și reprezentanți ai sindicatelor de la Spitalul Județean, care au ținut să dea o replică la ceea ce consideră a fi ”atacuri” din partea deputatului Adrian Cozma, candidat al PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, care într-o declarație de presă anterioară a anunțat că a ales să ”tulbure liniștea acestor gropari”, referindu-se atât la persoane din conducerea Spitalului Județean, cât și a instituției de care aparține acesta, Consiliul Județean.

În numele medicilor prezenți, chirurgul Cristian Dăscălescu, candidat din partea PSD pentru un loc în Consiliul Județean Satu Mare, a anunțat că, în urma acestei declarații ”s-a încheiat orice legătură între Spitalul Județean și Adrian Cozma”.

Apoi, într-un discurs în care nu și-a reținut emoțiile, directoarea medicală a spitalului, Paula Mare, a vorbit despre dezvoltarea servciilor medicale de când a preluat ea această responsabilitate, oferind ca exemplu îmbunătățirea indicilor de complexitate a cazurilor, dar și mortalitatea relativ scăzută, de 4%, în timpul pandemiei în care la Spitalul Județean au fost tratați de Covid peste 3.000 de sătmăreni.

Ea și-a exprimat nemulțumirea și față de atitudinea actualei conduceri a Consiliului Județean, care nu le-a mulțumit public medicilor pentru eforturile depuse în timpul pandemiei de Covid, când au început cu improvizații făcute cu doar 7 medici la secția Terapie Intensivă, pentru ca acum să aibă 18 medici care asigură două linii de gardă în permanență, în ciuda faptului că, într-adevăr, se confruntă cu reale probleme cauzate de plecarea unor medici în mediul privat și dificultățile de recrutare a unor medici noi, tocmai din cauza a ceea ce a numit ea ”bully-ing medical și politic” ce s-a dezvoltat în ultimii ani în opinia publică sătmăreană.

În completarea celor spuse de medicii care l-au asigurat de susținerea lor, președintele PSD Satu Mare și candidat al acestei formațiuni politice pentru Consiliul Județean, Mircea Govor, a rostit un discurs în care a folosit cuvinte precum ”disperat” și ”neterminat” pentru a-l descrie pe contracandidatul său liberal, discurs pe care îl publicăm integral:

”Vă prezint proiectul PSD Satu Mare pentru sistemul de sănătate. Am invitat astăzi la această conferință de presă o parte din echipa de profesioniști din sistemul medical sătmărean. Împreună am pus bazele unui proiect care să revoluționeze sistemul de sănătate din județul Satu Mare.

PSD a fost partidul care a susținut mereu că nu putem avea un sistem medical sănătos și de calitate fără cadre medicale bine plătite și mulțumite de condițiile din spitale.

Vreau să subliniez faptul că pe perioada celor două mandate ale mele de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare am demarat următoarele proiecte de Sănătate Publică:

* Reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgențe Satu Mare, inclusiv extinderea și reabilitarea secțiilor de oncologie și boli infecțioase, modernizarea sălilor de operații, dotarea cu aparatură modernă și performanță.

* Reparații capitale la instalațiile de încălzire și amenajarea accesului la Spitalul Județean de Urgență.

În continuare, vă prezint echipa de medici și asistenți, oameni profesioniști din sistemul de sănătate sătmărean care astăzi sunt aici să certifice faptul că în PSD au găsit mereu sprijin și deschidere pentru o bună colaborare în interesul oamenilor.

DR. DĂSCĂLESCU CRISTIAN - Medic primar chirurgie generală - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Dr. MARE LACRAMIOARA PAULA - Director medical la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

TARBA RALUCA - director îngrijiri medicale - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. IONUT BUTEANU - Medic specialist - Anestezie Terapie Intensivă - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. BOTEZAN TIBERIU - Medic primar urologie - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. ARDELEAN CICORTAȘ ANCA - Medic primar reumatologie și medicină internă - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. DĂSCĂLESCU-BOGDAN ANCA - Medic primar Obstetrică - Ginecologie - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. CRISAN CORINA - Medic specialist pneumologie - Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

Dr. COSTEA CRISTIAN - Medic primar gastroenterolog - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

Dr. POP ȘTEFAN VLAD - Medic specialist hematolog - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

DR. VIRLAN ELENA - Medic primar Ambulanța Satu Mare

CĂRĂUȘAN SORIN - Președinte - Organizația Sindicală Ambulanța Satu Mare

NINTAȘ IOAN - Președinte al Organizației Sanitas - Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

În completarea doamnei doctor și a domnului doctor, vreau să fac anumite precizări referitoare la afirmațiile disperatului și neterminatului de la PNL care a ieșit în spațiul public și a spus că salvatoarea sistemului de sănătate din Satu Mare este doamna doctor GHETINA ȘTEFANIA - medic ginecolog la Spitalul din Carei și candidat la funcția de consilier județean, care nu are nimic de-a face cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, dar are o mare legătură cu afacerile neterminatului de la PNL.

Mai exact, doamna Cozma Adina a fost cadorisită cu 20,30 hectare pășune din comuna Doba. Doamna Cozma beneficiază de subvenție de la stat pentru a-și putea paște caii, caprele și vacile în voie, în loc să fi fost atribuită cetățenilor cinstiți din comuna Doba, așa cum ar fi fost normal și firesc. Și ca să fie toată lumea mulțumită, doamna doctor Ghetina a fost cadorisită și ea de către disperatul de la PNL cu un loc eligibil pe listele de consilieri județeni ai PNL. 

La final, despre sistemul medical:

Cred că doar împreună, uniți, putem aduce îmbunătățiri sistemului medical și demonstra că sătmărenii pot avea încredere în spitalele din județul nostru și că se pot trata fără rețineri acasă, în Satu Mare”.

795 vizite
Distribuie pe