Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Radu Roca va înființa un centru de reabilitare și prevenție împotriva drogurilor, dacă va ajunge primar al municipiului Satu Mare
PSD Satu Mare  - Joi, 23 Mai 2024

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizatia Satu Mare

Executat de GOGREEN SATU MARE SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240002


În cadrul unei conferințe de presă pe care susținut-o joi la sediul PSD Satu Mare, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, Radu Roca, a anunțat că intenționează să înființeze un centru de reabilitare și prevenție împotriva drogurilor, ca o continuare a inițiativelor de acest gen pe care le-a avut în mandatul său de prefect al județului.

”Îmi doresc, atât în calitate de primar al municipiului Satu Mare, cât și ca părinte de adolescentă, să continui ceea ce am început în timpul mandatului de prefect. Vreau să promovez în continuare numărul unic 119, care până acum funcționa la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru raportarea cazurilor de abuz asupra minorilor.

Consider că doar împreună, autorități, dascăli și părinți, putem combate acest fenomen și găsi soluții pentru a asigura o siguranță mai mare în școli și în jurul acestora.

Așa cum am mai spus și în cadrul altor întâlniri, nu cred că metoda ascunderii sub preș și a ochilor închiși ne protejează copiii. Mai degrabă, recunoașterea existenței problemelor de trafic de substanțe interzise, violență, absenteism și bullying și căutarea de soluții pentru rezolvarea lor este calea corectă.

În ceea ce privește mediatizarea numărului unic național 119, aceasta este oportună și își poate atinge scopul nu doar prin măsuri de prevenire, ci prin colaborare concretă. Noi trebuie să avem un centru pentru copilul cu adicții și o secție de neuropsihiatrie infantilă. Intervenția în adicții se face medical și terapeutic. Astăzi, pentru cazurile de psihiatrie pediatrică suntem nevoiți să ducem copiii la Cluj.

În colaborare cu Consiliul Județean și cu autoritățile publice locale, îmi doresc să continui această bătălie prin înființarea unui Centru de Prevenție și Reabilitare.

Fiecare pacient va beneficia de un plan de tratament adaptat nevoilor sale specifice, pentru o recuperare eficientă și durabilă.

Investiția într-un astfel de centru nu este doar o investiție în clădiri și echipamente, ci este o investiție în sănătate.

Partidul Social Democrat vine cu acest proiect și sunt sigur că, prin implicarea tuturor instituțiilor și structurilor, împreună putem asigura un viitor copiilor și siguranța cetățenilor noștri” – a declarat Radu Roca.

La rândul lor, colegele sale, candidate din partea PSD pentru locurile din viitorul Consiliu Local, Mirela Suciu și Manuela Rogoz, și-au exprimat susținerea pentru acest proiect, iar fostul senator Gabriel Leș, în calitate de membru în Consiliul de Administrație al unei asociații internaționale specializate pe acest domeniu, Teen Challenge, își oferă experiența pentru a colabora cu viitoarea administrație locală.

684 vizite
Distribuie pe