Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mircea Govor: Vreau să punem cultura la loc de cinste în județul Satu Mare!
Florin Răchitan  - Joi, 30 Mai 2024

Comandat de Partidul Social Democrat - PSD Organizatia Satu Mare

Executat de GOGREEN SATU MARE SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240002


În cadrul unei conferințe de presă la care a invitat oameni de cultură cunoscuți din județul Satu Mare, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, a anunțat proiectele prioritare pe care le are în vedere în domeniul culturii, în următorul mandat.

El și-a exprimat nemulțumirea față de modul discriminativ în care sunt finanțate în prezent evenemintele culturale de la bugetul județului, iar unul dintre invitați a declarat chiar că, din acest punct de vedere, ”noi, românii, suntem tratați ca minoritari”.

Scriitorii Dumitru Păcuraru și George Vulturescu au militat pentru reluarea organizării Zilelor Culturale Poesis, în cadrul proiectului Zilele Culturii Sătmărene propus de Mircea Govor, interpretul de muzică populară Petrică Mureșan își dorește ediții noi ale Zilelor Județului Satu Mare, în timp ce actorii Anca Similar și George Botar doresc schimbarea viziunii manageriale a secției române a Teatrului de Nord, care a devenit un fel de ”Cenușăreasă” a instituției administrate de Primăria Satu Mare, inițiativă pentru care candidatul PSD pentru funcția de primar, Radu Roca, prezent și el la conferință, i-a asigurat de tot sprijinul său.

Publicăm integral declarația președintelui PSD Mircea Govor pe această temă:

Vreau să punem cultura la loc de cinste în județul Satu Mare, indiferent de etnie, naționalitate, gen, religie, astfel încât dacă avem o sărbătoare în județ și municipiul Satu Mare, fie că este românească, maghiară, șvăbească, rromă, ucraineană sau slovacă, să fie celebrată în mod echitabil.

Am observat că în ultimul timp cea mai promovată și susținută sărbătoare culturală este Partium, dar la fel îmi doresc să fie respectate, promovate, celebrate și finanțate și Zilele Culturii Sătmărene. Trebuie ca acestea să se desfășoare la același nivel, cu aceeași implicare și profesionalism manifestat de autoritățile publice locale, în organizarea tuturor evenimentelor și după ce voi ajunge la Consiliul Județean Satu Mare, vă asigur că voi face în așa fel încât lucrurile să intre în normalitate.

Rețeaua noastră muzeală este un alt aspect esențial al planului meu. Avem o varietate impresionantă de muzee, peste 20 la număr, care trebuie sprijinite financiar, dezvoltate și promovate. Astfel, fac un apel către toți oamenii de cultură și către cetățenii iubitori de artă, cultură, tradiții și obiceiuri străbune să participe activ la promovarea și susținerea acestui nou proiect care a lipsit din politica și administrația sătmăreană.

Județul Satu Mare este bogat în tradiții și cultură, iar turismul tradițional și cultural-religios reprezintă o oportunitate majoră de dezvoltare economică. Ca președinte al Consiliului Județean Satu Mare, voi promova autenticitatea tradițiilor sătmărene și frumusețea istoriei noastre multiculturale.

Județul Satu Mare se mândrește cu un patrimoniu religios divers și bogat, care include biserici, mănăstiri și alte locașuri de cult de o valoare istorică și arhitecturală inestimabilă. Voi iniția și voi susține proiecte de restaurare și conservare a acestor monumente pentru a le păstra autenticitatea și a le reda splendoarea de odinioară.

463 vizite
Distribuie pe