Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
AUR Satu Mare, gata de luptă în bătălia electorală de duminică
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Iunie 2024

Comandat de: Partidul Alianța pentru Unirea Românilor – Organizația Satu Mare

Executant: SC Gogreen Satu Mare SRL – portal: www.satumareonline.ro

COD mandatar financiar coordonator: 21240330


Cei mai vizibili reprezentanți ai organizației sătmărene a Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, au organizat miercuri prima și ultima conferință de presă din această campanie electorală, declarându-se pregătiți de prima lor confruntare în alegeri cu vechea clasă politică locală.

Fiecare dintre ei a înșirat prioritățile din programele pregătite pentru următorul mandat în care speră că vor ocupa locurile din administrația publică pentru care candidează.

Printre acestea, candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, Ciprian Tișea, a enumerat elaborarea de urgență a Planului Urbanistic General, audit extern pentru depistarea ”scurgerilor” de bani publici la instituțiile subordonate Primăriei, precum CSM, Apaserv sau Transurban, redeschiderea rapidă a vechiului ștrand municipal, dar și construirea unui nou stadion, care să poarte tot numele legendarului Daniel Prodan.

Totodată el a cerut presei să insiste pe lână candidații de la celelalte partide să participe la o adevărată dezbatere publică, în orice loc neutru, pentru a da posibilitatea sătmărenilor să aleagă dintre idei și proiecte (slabe șanse, n.r.).

La rândul său, candidatul pentru Consiliul Local Satu Mare, Ovidiu Buga, i-a îndemnat pe sătmăreni să iasă în număr cât mai mare la vot, duminică după biserică, exprimându-și speranța că acesta va fi capătul de drum pentru duo-ul ”Gabor – Govor”.

”Noi suntem reprezentanții oamenilor simpli, ai muncitorilor de la banda din fabrică, nu ai liderilor de sindicat” – a declarat Ovidiu Buga, referindu-se la sprijinul anunțat de sindicaliști pentru candidații PSD.

Candidând pentru un nou mandat în Consiliul Județean, de data aceasta pe lista AUR, Narcis Miclea a explicat de ce a părăsit partidul din care a făcut parte până nu demult, PMP.

”M-am săturat de înțelegerile pe sub masă dintre Govor, Pataki și Liviu Pop (președintele PMP Satu Mare n.r.). Majoritatea vechilor membri ai PMP am ales AUR, unde am găsit o echipă cu adevărat motivată și pregătită să schimbe cursul lucrurilor de până acum” – a declarat Narcis Miclea.

El a făcut referire și la unele eșecuri mascate în minciuni ale actualei conduceri a Consiliului Județean, dezvăluind că în depozitele Spitalului Județean zac de ani de zile aparate medicale performante, cărora le-a expirat deja garanția, dar nu au fost utilizate niciodată, iar la întrebarea sa pusă în ultima ședință a Consiliului Județean despre stadiul în care se află mult trâmbițatul proiect de reabilitare completă a drumului Păulești – Borlești, răspunsul a fost că ”a început peticirea asfaltului”.

Poate cel mai cunoscut dintre candidații AUR sătmăreni, jurnalistul Victor Constantinovici, primul pe lista pentru Consiliul Județean, a subliniat și el câteva aspecte absurde ale activității actualei conduceri a județului, precum faptul că jumătate din bugetul anual este cheltuită, pur și simplu, pentru funcționarea aparatului propriu al instituției sau că sărbătorim intrarea în Schengen-aerian pe un aeroport modernizat dintr-un credit plătit de sătmăreni după ce s-a pierdut mare parte din finanțarea europeană din cauză întârzierilor proiectului și pe care nu aterizează nici o cursă aeriană din Spațiul Schengen!

El a explicat și motivul pentru care AUR a preferat să nu-și desemneze un candidat propriu și îl susține pe liberalul Adrian Cozma pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare.

”Partidul nostru se numește Alianța pentru Unirea Românilor. Ar fi fost chiar absurd să mai lansăm și noi un iepuraș care să rupă din voturile electoratului românesc” – a concluzionat Victor Constantinovici.

471 vizite
Distribuie pe