Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Partidele ”se întrec” în folosirea copiilor în scopuri electorale. Azi a fost rândul PSD
Florin Răchitan  - Joi, 6 Iunie 2024

Ca într-o replică la acuzațiile PSD împotriva liberalilor învinuiți că s-ar fi folosit de imaginea și declarațiile unui copil din Sătmărel în scopuri electorale, PNL a depus azi plângeri la birourile electorale de circumscripție din Halmeu și Tarna Mare împotriva PSD, cu acuzații similare.

Ei au atașat fotografii postate chiar de social-democrați pe rețelele de socializare, de la acțiuni electorale din cele două localități, în care apar copii îmbrăcați în tricouri și purtând șepci inscripționate cu mesaje electorale ale PSD.

Potrivit art. 41 (10) din Legea 370/2004 republicată - Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

Potrivit disp. Art. 27, alin. 4, din Legea 272/2004 republicată privind protecția și promovarea drepturilor copiilor - Copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali, alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituţii publice sau private, în scopul de a obţine avantaje personale/instituţionale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice.

În plângerea de la Halmeu se specifică faptul că se poate observa cum acești minori sunt îmbracați în tricouri roșii inscripționate cu numele candidatului PSD Hotcă Marinel la funția de Primar al comunei Halmeu, în altă fotografie un minor poartă o șapcă de campanie roșie cu însemnele PSD, cum poartă de altfel și restul persoanelor care apar în colajele foto.

De asemenea în colajele foto apar și alți minori alături de membri PSD care fac campanie electorală. Imaginea minorilor este asociată politic, fiind promovată pe rețelele de socializare (Facebook) ceea ce contravine normelor legale.

Văzând legislația electorală precum și legislația invocată, este cât se poate de clar că fapta domnului Hotcă Marinel, precum și a celorlalte persoane care apar alături el in colajele foto reprezintă o încalcare gravă a acesteia.

De asemenea, în plângerea de la Tarna Mare se arată că doamna Sobius Mariana, candidatului PSD la funția de Primar al comunei Tarna Mare, apare intr-o fotografie alături de un minor care poartă o șapcă de campanie roșie de campanie inscripționată PSD. 

”Acesti minori nu au capacitatea de a exprima propriile opinii ei sunt folosiți de către reprezentanții PSD într-o manieră samavolnică, abuzivă, prin care se transmite un mesaj negativ societății, fiind implicați în campania electorală în mod inconștient de candidații care încearcă cu disperare să își maximizeze șansele de a obține un scor politic mai bun.

Având in vedere toate acestea vă solicităm să dispuneți măsurile legale necesare împotriva tuturor persoanelor care au încalcat legislația precum și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislașia indicată” – se specifică în cele două plângeri ale PNL.

355 vizite
Distribuie pe